Fler varnar för spolningsföretag

Ännu en Västerviksbo varnar för spolningsföretag som ringer för att sälja in sina tjänster på ett tveksamt sätt. Vd:n på företaget tillbakavisar uppgifterna.

Företaget erbjöd sig att spola, när de ändå gjorde arbete på uppdrag av kommunen. Problemet är att kommunen inte beställt något sådant arbete.

Företaget erbjöd sig att spola, när de ändå gjorde arbete på uppdrag av kommunen. Problemet är att kommunen inte beställt något sådant arbete.

Foto: Ulrik Alvarsson

Västervik2021-11-27 20:02

I det här fallet handlar det om en fastighetsägare på Grantorpet, som blev uppringd av ett företag som först berättade att de skulle göra ett "stort jobb åt kommunen på deras gata" och att det kommer bullra och låta väldigt mycket. 

– De undrade om vi har några VVS-problem, för då kan de komma till oss också och ge ett väldigt bra pris på spolningen, berättar kvinnan. 

Hon sa nej och tänkte inte mer på det, men när hon läste i tidningen om att andra i Västervik blivit uppringda av företag som kan ha använt oschyssta metoder blev hon misstänksam. Sedan samtalet har inget arbete påbörjats på gatan. När hon försökt ringa upp företaget har det tutat upptaget. 

Enligt Västervik Miljö & Energi är ingen spolning beställd på kvinnans gata. Västervik Miljö & Energi har heller inget samarbete med bolaget.

Numren som kvinnan, samt flera andra i stan, blivit uppringda av är kopplade till VVS & Ventilationstjänst Norden AB, ett bolag baserat i Stockholm. Ingen vi pratat med på företaget har velat kommentera saken, utan hänvisar till att mejla vd:n Karl Söderhäll. 

Vi mejlar vd:n och ber om en förklaring till varför företaget försökt sälja in tjänster genom att, bland annat, påstå att man ska utföra arbeten åt kommunen fast det inte är sant. 

Svaret vi får är att de inte känner igen tillvägagångssättet. "Vi samarbetar inte med någon kommun utan vi är ett fristående bolag vilket vi även är tydliga med i vår kommunikation. (...) Det sätt du beskriver nedan tar vi avstånd ifrån och är inget som vi står bakom. Generellt så rekommenderar jag att om någon blir drabbad av detta tillvägagångssätt så ta kontakt med det aktuella företaget direkt. På så sätt kan företaget i fråga utreda vad som har hänt och även motarbeta eventuella framtida missförstånd", skriver vd:n Karl Söderhäll.

Har du någon förklaring till att de nummer som personerna ringt från är kopplade till ert företag? 

– Vi säljer inte in tjänster på detta sätt. Återkom gärna med telefonnummer så kan vi utreda med de bokningspartners som använder dem.

Vi mejlar över de aktuella numren och ställer även frågan om det är så att man låter andra aktörer sälja in företagets tjänster – och varför de i så fall använder nummer som står på företaget. Detta hade vi sent på fredagseftermiddagen ännu inte fått svar på. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!