VIK vände och vann mot Vita Hästen

I underläge med två mål två gånger om, men det bekom inte Västerviks IK när Vita Hästen besegrades med 6–4.

Pelle Ström och Christian Lindberg spelade för Vita Hästen som föll mot Västervik borta.

Ishockey2021-11-28 17:24

Därmed upprepades historien från första mötet mellan när VIK vann med 5–2 efter att ha legat under med två mål.

Vita Hästen fick en bra start på matchen i och med 1–0-målet kom redan efter två minuters spel.

VIK jobbade sig in matchen tack vare två numerära överlägen och skapade flera bra kvitteringslägen, men pucken studsade inte VIK:arnas väg.

I andra perioden blev det rena målkalaset i och med att det bjöds på fem mål. Vita Hästen ledde både med 2–0 och 3–1. Hemmaspelarna visade upp en stark moral eftersom laget lyckades kvittera till 3–3 med två mål inom loppet av en och en halv minut i slutet av perioden.

Med en styrning kunde tidigare Vimmerbyspelaren Mathias Wigley se till att VIK tog ledningen första gången när han gjorde 4–3 efter ett knappt åtta minuter i tredje perioden.

Vita Hästen försökte forcera in en kvittering, men lyckades inte överlista Edvin Olofsson innan Skyler McKenzie gjorde 5–3 med en och en halv minut av tredje perioden. Jimmy Andersson reducerade till 5–4 med 33 sekunder kvar. Direkt på tekning gjorde Marcus Westfält 6–4.

Backduon från Vimmerby Hockey, Pelle Ström och Christian Lindberg, spelade tillsammans och fick en hel del istid. De var inte delaktiga på några mål framåt den här gången. Däremot svarade de för en passningspoäng var i fredags när Vita Hästen besegrade Tingsryd med 4–2. VH-backarna fick därmed chansen att känna på allsvensk nivå i två matcher och får nu fokusera på spel i Allettan med VH.