Föghner visade framfötterna i debuten: "Det var kul"

Seniordebut ute på kanten. Då lirkade unge Gustav Föghner in fyra baljor för Hultsfreds HF. "Det var en helt okej debut", säger 17-åringen.

Gustav Föghner gjorde fyra mål i sin seniordebut för HHF.

Gustav Föghner gjorde fyra mål i sin seniordebut för HHF.

Foto: Arkivbild/Privat/Montage

Handboll2020-10-28 16:45

Hultsfreds HF har fått en bra start på seriespelet i division 3 och tagit två raka segrar, efter den inledande förlusten mot Cyrus. För drygt två veckor sedan besegrade man Kalmar och sedan – i helgen – blev det seger med 31–25 borta mot Västerviks HF, som nyligen startat upp sitt seniorlag. 

I matchen mot VHF fick Gustav Föghner, 17, göra sin seniordebut för HHF. Den kunde han summera med fyra mål på kontot och mycket speltid. 

– Det var kul att få vara med och känna på hur det är. Jag skulle väl säga att det var en helt okej debut, säger högersexan Föghner, som annars spelar med P16- och P19-laget.

– Men vi tränar med A-laget, fyller han i.

Om det blir fler matcher med seniorlaget framöver vet han inte. Chanserna bör dock vara goda med tanke på den lyckade debuten.

– Mitt mål är alltid att vara med så mycket som det bara går och prestera på både träningar och matcher. Sen är det Andreas (Sundqvist, tränare i HHF) som tar ut laget och som får bestämma, säger Föghner. 

Hur skulle du beskriva dig själv som handbollsspelare?

– Jag skulle säga att jag är ganska kvick och ganska så säker när lägena väl dyker upp. 

HHF ligger fyra i division 3 efter sina två inledande segrar. På söndag möter man serietvåan HB 78 på bortaplan, men för Föghner väntar först en match med P19.

– Vi har match mot Karlshamn hemma på lördag. Jag vet inte än om jag blir uttagen i A-laget, berättar han. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!