För mycket hundbajs i Storebro – vi behöver latriner

"Det som göms i snö, kommer upp i tö" brukar man säga – och det stämmer här I Storebro. Vid snösmältningen var det fullt av hundbajs på Järnvägsgatan och Strandvägen, där det saknas hundlatriner.

Storebro 10 juni 2021 12:04
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Visst har hundägaren en skyldighet att plocka upp efter sin hund, men det gör tyvärr inte alla, så invånarna här i Storebro har ringt mig då man tröttnat på att plocka upp efter andras hundars bajs och man har ett önskemål om hundlatriner på ovan nämnda gator. 

Vi har kollat upp detta och det stämmer. På Järnvägsgatan upp till fotbollsplan där finns det en hundlatrin på cirka en kilometer. Likaså Strandvägen, där finns en i hörnet innan man svänger in, men sedan ingen mer, vilket är för glest. 

Visst finns det människor som trots hundlatriner inte plockar upp efter sin hund, men finns det latriner tätare placerade tror både invånarna och vi att man lättare tar sin hundbajspåse, plockar upp efter hunden då man ser en latrin och kastar påsen där. Det är inte så trevligt för någon att trampa i hundbajs så vi har lämnat in en motion till kommunen att placera ut hundlatriner på ovan nämnda gator. Det behövs ju bara en på varje. 

Nu är det bara att avvakta kommunfullmäktiges beslut och till er hundägare vill jag bara säga: skärp er! En ansvarsfull hundägare plockar upp, oavsett om det finns hundlatrin eller inte.

Anneli och Kjell Jakobsson, Storebro

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Storebro

Här är tjädern i Storebro alla snackar om

Vimmerby

Barnen trivs och myser med djuren

Insändare

Insändare: Id-märkning borde vara krav för katter

Insändare

Insändare: Ge aldrig efter för barnens tjat

Insändare

Insändare: Djur bestämmer inte när de blir sjuka