Forceringen räckte inte: "Jag ville se en reaktion"

Det såg ut att bli en kross. Men Phil Horsky fick en reaktion av sina spelare i den sista perioden. Forceringen räckte dock inte till några poäng borta mot Nybro. "Det är synd att vi har några byten där vi inte är påkopplade", menar VH-tränaren.

VH såg ut att gå mot en storförlust mot Nybro, men snyggade till siffrorna i den sista perioden.

VH såg ut att gå mot en storförlust mot Nybro, men snyggade till siffrorna i den sista perioden.

Foto: Kollage/Arkiv

Ishockey2021-01-24 19:13

Efter en tung förlust i slutminuterna mot HC Dalen senast var det knappast någon lätt uppgift Vimmerby Hockey ställdes inför på söndagen; Nybro på bortais. 

Efter två perioder kunde vi konstatera att Nybros fina svit med fem raka segrar i Allettan inte skulle brytas. Det 4–0-läge som hemmalaget skaffat sig inför den tredje perioden blev förvisso snabbt till 4–2, men närmare än så kom inte VH. Nybros finländare Janne Väyrynen fick kröna en fin insats med att göra 5–2 i öppen kasse. 

– Nybro spelar kliniskt och minimerar sina misstag. Vi gör det också bra när vi minimerar våra misstag, men idag (läs söndag) satte vi oss själva i en dålig sits, säger VH-tränaren Phil Horsky efter matchen. 

Vi fick se ett relativt uddlöst VH i 40 minuter. Två hemmamål i den första perioden följdes upp med två till i den andra perioden. VH hade ett 4–0-underläge med sig in till pausen inför avslutningen. 

Sedan klev laget ut och höjde sig, samtidigt som Nybro gick ned sig. Josh Brittains första VH-mål innebar 4–1 direkt i den tredje perioden och Sebastian Vidmar gav matchen nerv med 4–2. Efter det var det en vild jakt på det tredje bortmålet, som aldrig kom. 

– Jag ville se en reaktion och det fick jag. Det var mycket som var bra i den tredje perioden och jag tyckte om vår attityd där. Tyvärr räckte det inte hela vägen, men det är inte enkelt att göra fyra mål på en period i Nybro, säger Horsky, som tycker att lagets individuella misstag blev alldeles för kostsamma:

– Det är synd att vi har några byten där vi inte är påkopplade. Vid deras 3–0 så tappar vi insidan och han (Adam Persson) får komma in fri. Vi är inte nöjda och vi måste få bort slarviga misstag. 

Kanadensaren Josh Brittain, som tidigare inte alls fått igång spelet, var drivande i den tredje perioden och noterades för ett mål och en passningspoäng. 

– Det är kul för honom. Han gör många bra saker och har sin styrka offensivt med pucken. Viktigt att han får göra poäng, sammanfattar tränaren. 

Nybro–VH 5–2

Mål: 1–0 (12:03) Janne Väyrynen, 2–0 (17:47) Simon Hansson, 3–0 (33:50) Adam Persson, 4–0 (36:37) Viktor Bolin, 4–1 (42:37) Josh Brittain, 4–2 (45:02, spel 5 mot 4) Sebastian Vidmar (Pelle Ström, Josh Brittain), 5–2 (59:52) Janne Väyrynen.

Skott: 32–23.

Josh Brittain fick göra två poäng i förlusten mot Nybro.
Josh Brittain fick göra två poäng i förlusten mot Nybro.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!