Företagets flytt: "Känns som allt faller på plats"

När Mikael Anderö öppnade Karamellhörnan på nytt i nya lokaler i Rimforsa var det kö utanför: "De bra dagarna jag hade i Kisa är som de dåliga dagarna i Rimforsa".

Mikael Anderö som istället för att slå igen satsar ännu mer.

Mikael Anderö som istället för att slå igen satsar ännu mer.

Foto: Märta Svensson

Rimforsa2021-06-20 11:00

Den lokal som har varit både butik och konsthall på Ulrikavägen har nu gjorts om och innehåller nu både godis och glass. Karamellhörnan får bara ta in 15 personer åt gången på grund av pandemin, något som ställer till lite problem.

– Ibland kommer folk in tio stycken men det är bara tre som handlar. Eller så sitter en familj och fikar och då kan jag inte ta in lika många i butiken. Då blir det en kö utanför.

Mikael Anderö satsar inte bara på glass och godis utan också på mackor. Hans plan är att även kunna servera lättare luncher.

Hur är konkurrensen med andra liknande verksamheter som Bagarboden?

– Jag tycker de fungerar som ett komplement till varandra. Nu kan man välja på flera ställen. Det gäller att hålla kvar folk i byn. Har man bara ett ställe att välja på så kan man tröttna.

Det är en stor satsning som Mikael Anderö har gjort och den har inte varit gratis. Han renoverade och investerade 650 000 kronor i den förra lokalen i Kisa och men kan flytta med en hel del grejer därifrån. Investeringen i den nya lokalen är runt 100 000 kronor. Däremot så går affärerna bättre i Rimforsa.

– De bra dagarna jag hade i Kisa är de dåliga dagarna i Rimforsa.

Åren i Kisa har varit tuffa. Efter renoveringen var det mycket pengar som skulle jobbas in. På tre år i Kisa hade Mikael Anderö fått in 50 000 efter att betalat av investeringen. Han kunde inte ta ut någon lön.

– Nu kan vi betala alla räkningar men också ha några pengar på kontot. 

Vad kommer att vara det tuffaste med att driva Karamellhörnan?

– Jag ser inga motgångar just nu. Det känns som allt faller på plats. Jag är öppen för idéer.

Några idéer som Mikael Anderö redan börjar tänka på är möjligheten att boka Karamellhörnan för företagsfest eller barnkalas. Till nästa sommar vill han också ha ett alkoholtillstånd och en nybyggd terrass man kan sitta på. 

En utökning av företaget som fanns redan i fjol är vagnen vid Åsundabadet. Den kommer stå kvar även i år. Förra året var vagnen utsatt för mycket skadegörelse, något som Mikael Anderö vill slippa detta år.

– Det var så tråkigt när de drog ur kabeln så all glass smälte.

En annan incident som Karamellhörnan råkat ut för var när glassen skulle leveraras i de nya lokalerna. Lastbilen var trasig så all glass hade smält.

– Vi har ett nära samarbete med våra grossister så det löste sig ändå, säger Mikael Anderö.

Lokalen är gammal och har länge varit butik för en elkedja.
Lokalen är gammal och har länge varit butik för en elkedja.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!