Förre VH-spelaren kan bli tränare för derbyrivalen

Daniel Stolt har klivit in som sportchef i Kalmar HC och är nu på jakt efter en ny huvudtränare. Ett av spåren? Den förre Vimmerby Hockey-spelaren Niklas Czarnecki.

Kalmar HC är på jakt efter en ny tränare.

Kalmar HC är på jakt efter en ny tränare.

Foto: Michael Nordin

Ishockey2021-04-07 15:15

Det är Barometern-OT som rapporterar om att Niklas Czarnecki (tidigare Helgesson) är ett av namnen på Daniel Stolts lista när han nu söker en ny huvudtränare för Hockeyettanlaget Kalmar HC.

Czarnecki är ett bekant namn i vår trakt, då han tidigare spelat i Vimmerby Hockey. Han gjorde tre säsonger (1986/1987, 1988/1989 och 1994/1995) som spelare i VH och tillbringade även en stor del av karriären i Västerviks IK. 

undefined
Niklas Czarnecki.

Tränarkarriären inleddes i Linköping HC i slutet på 90-talet och sedan dess har han haft flera olika uppdrag i Elitserien och Hockeyallsvenskan. De två senaste säsongerna har 55-åringen från Västervik varit assisterande tränare i Vita Hästen. 

Nästa säsong kan det alltså bli han som leder Kalmar HC. Ett annat namn som också kopplas ihop med tränarjobbet i KHC är Magnus Sundquist.

– Under åren har jag varit i kontakt med båda två och känner till dem. Men jag vill inte kommentera enskilda namn mer än så, säger sportchefen Daniel Stolt till Barometern.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!