Förre VH-spelaren sänkte sitt gamla lag

Kevin Karlsson spelade i Vimmerby för några år sedan. I dag sänkte backen sitt gamla lag med att göra tre mål på raken när Troja vann med 4–3.

Kevin Karlsson klev fram för Troja.

Kevin Karlsson klev fram för Troja.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2021-04-10 19:03

Det är inte vanligt att en back gör tre mål. Men det var alltså precis vad som hände i den avgörande kvartsfinalen mellan Vimmerby och Troja. I underläge 0–2 var det dags för målshow för Trojas nummer 90. I powerplay tog han sig in i VH-zonen och kunde från nära håll sätta den viktiga reduceringen. Kort efteråt bjöd han på hockeygodis då han i hög fart fintade bort en VH-back för att sedan lägga in 2–2-målet. 

– Det andra målet var jag extra nöjd med. Det måste vara det snyggaste jag har gjort när jag tänker efter, sa Kevin Karlsson.

I mittperioden var det dags igen. Efter slarv i VH erövrade Troja pucken högt i anfallszon. Efter lite turer och dit var Kevin Karlsson fri vid bortre stolpen och hans hattrick var fullbordat. Att han fick ta hjälp av lagkamraten Karl Olofsson på det avgörande 4–3 må vara hänt. Karlsson får ändå benämnas med epitetet matchvinnare.

– Det är just lättnad som beskriver känslan just nu. Det har varit en jämn och tuff matchserie mot Vimmerby och jag hade lovat mig själv att vara med och påverka i de här matcherna på allvar. Att få göra tre mål i just den avgörande kampen känns väldigt skönt. Även om jag inte hade en så lång sejour i Vimmerby så kändes det ändå speciellt att komma hit, sa Kevin Karlsson.

Hur ser du på era chanser i kvalserien?

– Det ska bli väldigt roligt att äntligen få spela en sådan. Vi har visat fin form och en härlig vilja så vi måste ha goda möjligheter att lyckas.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!