Sparkade före detta VH-tränaren: "Heligt förbannad"

På måndagen meddelade SHL-klubben Malmö Redhawks att tränaren Joakim Fagervall fått sparken. Nu tar han till sociala medier för att uttrycka sina känslor efter beskedet. "Jag är heligt förbannad för att jag inte lyckats bättre med mitt jobb", skriver han på Instagram.

Joakim Fagervall. Arkivbild.

Joakim Fagervall. Arkivbild.

Foto: Anders Bjurö/TT

Ishockey2022-01-18 14:45

Joakim Fagervall började sin bana som hockeytränare i Vimmerby Hockey. Han var verksam i klubben mellan 1996 och 1999. Några år senare ledde han IK Oskarshamn i Hockeyallsvenskan. Genom åren har han sedan tränat lag som Växjö, Björklöven och Luleå.

Fagervall tog över Malmö säsongen 2020–2021 och förlängde kontraktet så sent som i november. Men trots att avtalet sträckte sig till våren 2023 fick han tacka för sig redan nu.

– Vi har känt oss tvungna att agera, löd förklaringen från ordföranden Mats Larsson i Kvällsposten.

Och Fagervall vill inte lägga någon skuld på klubben efter beslutet.

"Till media som ringer och vill ha en smaskig intervju om hur jävla bitter och besviken jag borde vara. Hur mycket fel det är på alla andra. Sluta ring i den frågan. Jag är varken bitter eller besviken på någon", skriver Fagervall.

Däremot är han kritisk mot sin egen insats.

"Jag är heligt förbannad för att jag inte har ett jobb att gå till i dag. Jag är heligt förbannad för att jag inte lyckats bättre med mitt jobb. Förbannad för att jag gav någon möjligheten att sparka mig pga av det. Förbannad över att det lag jag representerat ligger på 12:e plats i ligan", skriver han.

Suget efter hockeyn finns kvar.

”Jag tycker fortfarande att det jobb jag har är det bästa som finns”, skriver Fagervall. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!