Forsberg: "Jag kunde inte motstå ett segervrål"

Han var tydligt med att laget inte har vunnit något än. Men Troja/Ljungbys tränare Roger Forsberg kostade ändå på sig ett segervrål när slutsignalen gick efter 4–3 mot VH.

Roger Forsberg

Roger Forsberg

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2021-04-10 19:28

De gråa håren på Roger Forsbergs huvud blev nog en nyans mer grå efter starten hans lag fick i den tredje och avgörande drabbningen mellan Vimmerby och Troja. VH fick nämligen en pangstart och hade 2–0 efter halva första perioden.

– Jag tyckte ändå att vi startade helt okej så därför var det tufft att få 2–0 emot oss så tidigt, sa Roger Forsberg.

Förre VH-spelaren Kevin Karlsson såg till att gästerna kom ikapp omgående till 2–2. Backen svarade även för 3–2 till Troja halvvägs in i andra perioden.

Sista perioden bjöd på stor dramatik då VH kvitterade till 3–3, men Troja svarade rappt och återtog ledningen. Sedan följde två omdiskuterade situationer som båda resulterade i matchstraff och fem minutersutvisningar.

– Vårt matchstraff kommer efter en olycklig grej där vår spelare ska slå klubban i sargen, men träffar domaren på benet av misstag. Vi gjorde det väldigt bra i box play sedan innan Vimmerby åkte på sitt matchstraff som jag förstod också var tufft dömt. Det förstör förstås avslutningen på matchen, men vi krigade på och höll undan och vann, sa Forsberg som inte kunde dölja sin glädje när slutsignalen ljöd.

– Jag kunde inte motstå ett segervrål då. Jag vet att vi inte har vunnit något än och det är lång väg kvar till Hockeyallsvenskan. Även om Nybro ska ses som klara favoriter, så har vi visat att vi duger bra och har en chans att blanda oss i det här på allvar.

Troja/Ljungby fick jubla över avancemang till kvalserien till slut efter en oerhört jämn matchserie mot Vimmerby.
Troja/Ljungby fick jubla över avancemang till kvalserien till slut efter en oerhört jämn matchserie mot Vimmerby.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!