Förskollärare: "Vi fick ingen information om beslutet"

Bra beslut. Men ingen information till personalen om förändringen för 15-timmarsbarn i förskolan. ”Det vore ju bra om vi som ska jobba med det har en plan först”, säger Malin Blixth, förskollärare i Rumskulla.

Nämndens beslut om förändring för de barn som har femton timmars barnomsorg är bra, tycker Malin Blixth, förskollärare i Rumskulla. "Men att vi får information om förändringen via media är dåligt", tycker hon.

Nämndens beslut om förändring för de barn som har femton timmars barnomsorg är bra, tycker Malin Blixth, förskollärare i Rumskulla. "Men att vi får information om förändringen via media är dåligt", tycker hon.

Foto: Privat/Vimmerby Tidning

Rumskulla2020-12-10 12:03

Malin Blixth och hennes kollegor fick veta att förändringen för barn med föräldralediga eller arbetslösa vårdnadshavare ska genomföras efter nyår via media.

– Det är upprörande att vi som jobbar i kommunens 13 förskolor inte fått information.

Själva beskedet är välkommet. Både personal och föräldrar ser fördelar i att de femton timmarna fördelas på tre dagar istället för tre timmar fem dagar i veckan. 

– Det vi är kritiska till är att vi inte får veta något. Det här påverkar vår verksamhet ganska mycket i schemaläggning och vår planering. Vi har en stor barngrupp med 24 barn, varav sju femtontimmarsbarn och ska fler barn äta lunch krävs mer personal. Och tre veckor är kort tid. Vi måste få möjlighet att planera för förändringen.

Verksamhetschef Eva Johansson har förståelse för att personalen är kritisk till att de inte fått information.

– Detta är ett politiskt beslut, som tas i nämnd och är inte klart förrän det tagits där. Förslaget kommer från rektorsgrupp och förvaltningen då vi upplevt att situationen ser annorlunda ut idag än vad den gjorde 2016 när regeln om tre timmar per dag togs.

Något datum för förändringen är inte spikat, förtydligar hon:

– Vi satte inget datum för när de nya tiderna ska gälla just för att vi behöver ge tid för planering och information innan det kan tas i bruk. Däremot så är vår förhoppning att det ska ske skyndsamt och så snart som möjligt. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!