Försökte fly men bröt fotlederna – nu åtalas två

För att komma undan sina plågoandar hoppade mannen ut genom ett fönster på andra våningen och bröt båda fotlederna.

En man och en kvinna åtalas nu för en lång rad grova brott efter en händelse i Hultsfred tidigare i år. Det hela upptäcktes när en skadad man hittades utanför ett hus i centrala Hultsfred.

En man och en kvinna åtalas nu för en lång rad grova brott efter en händelse i Hultsfred tidigare i år. Det hela upptäcktes när en skadad man hittades utanför ett hus i centrala Hultsfred.

Foto: Filip Gustafsson

Hultsfred2021-05-11 17:36

Nu åtalas en man och en kvinna för en lång rad grova brott. Det rör sig om försök till grov utpressning, rån, misshandel, grovt olaga hot, vållande till kroppsskada, och övergrepp till rättssak.

Det hela går tillbaka till en händelse i centrala Hultsfred nu i april månad, när en skadad man hittades på trottoaren i centrala Hultsfred.

Polisutredningen visade ganska snart att mannen hoppat ut genom ett fönster på andra våningen, för att komma ifrån sina plågoandar.

Både mannen och kvinnan kunde gripas snabbt efter händelsen, och de har suttit häktade sedan dess.

Händelsen inträffade i en lägenhet i centrala Hultsfred, där de båda krävde pengar, 5 000 kronor. Åklagaren hävdar att de försökt ta ut pengar på mannens konto, bland annat genom att hota honom med kniv. Kvinnan ska, enligt åtalet, gjort utfall mot offret med kniven. 

De båda stal också målsägarens mobiltelefon, vilket åklagaren klassar som rån och grovt olaga hot. De båda ska också ha misshandlat målsägaren med en flaska. 

Grov misshandel, och vållande till kroppsskada är punkter, som kom till när målsägare, för att komma undan sina plågoandar hoppade ut från ett fönster på andra våningen och bröt båda sina fotleder.

Vidare åtalas de båda för övergrepp i rättssak sedan de misstänks ha hotat att döda målsägaren om han berättade något för polisen. 

Till rättegången vill åklagaren kalla en lång rad vittnen, för att berätta om vad de sett.

Både mannen och kvinnan nekar till brott. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om