Försvunnen 80-årig man hittad

En man i 80-årsåldern var saknad i Eksjö sedan natten till tisdag. Under tisdagseftermiddagen kunde han hittas vid liv.

En större sökinsats inleddes av polisen i Eksjö under tisdagen.

En större sökinsats inleddes av polisen i Eksjö under tisdagen.

Foto: TT/arkiv

Eksjö2020-07-21 18:10

Under tisdagsförmiddagen inledde polisen en sökinsats efter en försvunnen man i 80-årsåldern. Mannen sågs senaste vid tretiden under natten till tisdag på Höglandssjukhuset i Eksjö där han hade fått vård. 

Mannen skulle sedan åka hem i en sjuktaxi till Vetlanda men när taxin kom var mannen försvunnen och polisen larmades strax innan klockan fyra på tisdagsmorgonen. 

Polisen sökte under morgonen i anslutning till sjukhuset och vid mannens hem utan framgång. Vid tiotiden på tisdagen beslutade polisen att inleda så kallad räddningstjänst, vilket innebär att polisen får tillgång till fler möjliga insatser i sökaarbetet, uppgav polisen på sin hemsida. 

Sedan 13-tiden på tisdagen var en polishelikopter på plats i Eksjö och sökte efter den försvunne mannen. Polisen använde även drönare och frivilligorganisationen Missing People anslöt för att medverka i sökandet. 

Boende i Eksjö uppmanades av polisen att titta i sina trädgårdar, uthus, lekstugor, soprum och dylikt för att kontrollera om mannen kan befinna sig där. 

Mannen kunde hittas vid liv i Eksjö senare under tisdagseftermiddagen. Polisen skriver på sin hemsida att en invånare såg att det låg någon i det höga gräset utanför sin bostad. 

Efter att ha jämfört med polisen signalement så upptäcktes det att det var den försvunna mannen som låg i gräset. Han var omtöcknad och åkte med ambulansen till sjukhuset för kontroll.

Polisen tackar alla som varit inblandade i sökandet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!