Förundersökningen mot Dackarna läggs ned: "Skönt"

Dackarna polisanmäldes för brott mot ordningslagen i samband med en match förra säsongen. Nu har förundersökningen lagts ned. "Det känns superskönt", säger klubbens ordförande Tomas Karlsson.

Dackarnas ordförande Tomas Karlsson gläds åt beskedet.

Dackarnas ordförande Tomas Karlsson gläds åt beskedet.

Foto: Arkiv/Montage

Speedway2021-03-06 14:26

P4 Kalmar var först med att berätta om nyheten att förundersökningen mot Dackarna läggs ned. Klubben misstänktes för brott efter en match på Skrotfrag Arena förra säsongen, där man släppte in cirka 250 personer på restaurangen och VIP-avdelningen. Polisanmälan som gjordes gällde brott mot ordningslagen, eftersom det då bara fick samlas max 50 personer vid evenemang. 

Men förbudet gällde inte restaurangverksamheter, vilket låg till grund för att Dackarna nu friades. 

– Det känns superskönt och det känns rätt på något sätt, speciellt med tanke på vilket jobb vi lagt ner för att hålla det så säkert som möjligt, säger Dackarnas ordförande Tomas Karlsson. 

Han fortsätter:

– Egentligen hade de inget att klaga på eftersom vi har restaurangtillstånd året om. Så det var inget evenemang på det sättet. 

Nu kan klubben lägga fullt fokus på att förbereda sig inför den kommande säsongen i Bauhaus-ligan, som börjar den 4 maj. Men det finns fortfarande en del frågetecken att reda ut med tanke på coronapandemin.

– Ja, det börjar dra ihop sig nu. Som det ser ut nu så kanske det inte blir någon publik på matcherna förrän efter juli, säger Tomas Karlsson. 

Osäkerheten inför den här säsongen påminner en del om den som var inför den förra. 

– Skillnaden nu är att vi åtminstone har ett vaccin. Å andra sidan så har vi hårdare restriktioner och regler nu än någonsin, så jag vet inte.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!