Fotbollskolan blir av även i år – trots pandemin

Förra sommaren anordnade Rimforsa IF sin årliga fotbollsskola under coronaanpassade former. Även i år ska föreningen hålla traditionen och fotbollsskolan igång.

"Vi väljer att ställa om istället för att ställa in", säger Anne-Louise Johansson.

"Vi väljer att ställa om istället för att ställa in", säger Anne-Louise Johansson.

Foto: Dennis Pettersson

Rimforsa2021-04-22 16:02

När Rimforsa IF startade sin fotbollsskola var det runt 80 fotbollsglada deltagare som anmälde sig. Deltagarantalet har växt mycket sedan dess och 2019 var det hela 240 barn- och ungdomar på plats. Sen kom pandemin. Mängder av aktiviteter ställdes in - men inte fotbollsskolan.

– Vi hade ungefär 220 deltagare i fjol, trots pandemin. Vi fick mycket positiv feedback det året och folk var tacksamma för att det blev av, säger Anne-Louise Johansson, utbildningsansvarig för Rimforsa IF och ansvarig för fotbollsskolan.

Inte heller i år ska coronan få stoppa pojkar och flickor i åldrarna 6 till 13 från att spela fotboll i Rimforsa. Planen är att sparka igång på midsommarveckan och registreringen är öppen till slutet av maj.

– Vi väljer att ställa om istället för att ställa in, så vi kör i år också. Vi planerar för vecka 25 där vi ska hålla igång från måndag till torsdag.

Hur coronaanpassar ni veckan?

– Dels har vi flyttat från Åsundavallen till Hackelvallen där det finns större ytor och så är vi uppdelade i mindre grupper. Vi har även tagit bort vissa moment, som fotografering till exempel.

Varför är det viktigt att hålla igång med fotbollsskolan?

– Det är så viktigt att få fler intresserade av idrott och rörelse. Såna här träningar ger gemenskap, glädje och ett sammanhang att delta i. Pandemin har gjort det synligt hur viktigt det faktiskt är. Och att få se ungdomarna när de får sina gula tröjor, det värmer i hjärtat.

Barn och ungdomar i åldrarna 6 till 13 år får delta i Rimforsa IF:s fotbollsskola.
Barn och ungdomar i åldrarna 6 till 13 år får delta i Rimforsa IF:s fotbollsskola.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!