Framgångar i bedrägerihärvan – tre fordon hittade

Flera äldre har blivit av med sina husbilar då ett bedrägeriföretag lurat dem. Nu har fler anmälningar kommit in – och några fordon har hittats på vitt skilda platser.

Tre av de stulna fordonen har återfunnits. Bilden är en genrebild.

Tre av de stulna fordonen har återfunnits. Bilden är en genrebild.

Foto: PONTUS LUNDAHL / TT

Virserum2020-10-10 18:00

För en dryg vecka sedan rapporterade vi om Barbro Neuman från Virserum. Hon är en av dem som fallit offer för ett företag som har visat sig syssla flitigt med bedrägerier. Företaget har erbjudit sina kunder, som ofta är äldre personer, att sälja deras husbilar. Sedan har de skrivit över bilarna på företaget, sålt dem och behållit pengarna medan fordonens ägare lämnats länsade på sina besparingar.

På fredagseftermiddagen berättar Robert Loeffel, polisens presstalesperson i region Syd, att fler anmälningar kommit in mot företaget.

– Vi är uppe i ett tiotal anmälningar såhär långt, och det kan komma fler. Målsägandena är spridda över hela landet, säger Loeffel.

Tre av de fordon som företaget lagt vantarna på har emellertid återfunnits.

– En husbil har tagits i beslag när någon försökt föra den över gränsen in i Estland. Där såg man att den var efterlyst i Sverige, säger Loeffel och fortsätter:

– En husvagn hittades felparkerad i Göteborg. Sedan återfanns en husbil i Falkenberg efter att bedragarna haft kontakt med ägaren. Ägaren fick ett meddelande om att bilen skulle stå vid en Mc Donalds-restaurang, och det gjorde den.

Vidare förklarar han att utredningen är i ett stadium som kallas informationsinhämtningsfasen.

– Vi söker upp bevis genom förhör med målsäganden och samlar in vittnesmål. Sedan ska ärendet lämnas till åklagare som tar över utredningen, avslutar Loeffel.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!