Flygande start på Frödinges nysatsning

Frödinges nysatsning på damfotboll har fått en flygande start. 22 spelare är klara och laget ser ut att kunna hävda sig väl i division fyra. "Vi har en bra mix med rutinerade och yngre spelare", säger nya tränaren Daniel Wessman.

Felicia Arvidsson, Amanda Sundberg, Emma Wessman, Evelina Bertilsson, Louise Andersson och Linn Uhre är några av spelarna som ingår i truppen när Frödinge gör en nysatsning.

Felicia Arvidsson, Amanda Sundberg, Emma Wessman, Evelina Bertilsson, Louise Andersson och Linn Uhre är några av spelarna som ingår i truppen när Frödinge gör en nysatsning.

Foto: Arkiv

Fotboll2022-01-18 11:30

Efter en säsong utan damlag i föreningen ser FBSK ut att vara tillbaka på allvar. Klubben får visserligen börja om i division fyra, men har lyckats samla stora delar av truppen som var med och förde upp klubben i division två tidigare.

– Vi har 22 spelare klara och 18 av dom har någon gång tidigare spelat i FBSK, även om det är några år sedan för en del.  Sedan har vi ytterliggare fem spelare som för stunden studerar eller säsongsjobbar på annan ort men som kan vara med om dom är hemma, säger Daniel Wessman.

Två tredjedelar av spelarna i truppen har tidigare spelat i division två. Därmed finns det anledning att tro att laget ska hävda sig väl i fyran.

– Målsättning har vi inte diskuterat ännu.  Att spela i fyran kan ses som att vi inte behöver vara så seriösa och satsa så mycket, men det gäller inte oss. Vi kommer se till att ha tempo så att vi håller flåset uppe på träningarna. Det är vad tjejerna gillar.

Den förhållandevis breda truppen kommer att behövas då tränaren inte räknar med att ha alla spelare tillgängliga från gång till gång.

– Vi har åtta spelare i laget som har barn. De kan kanske bara träna en gång i veckan och inte vara med i varje match. Det hade inte funkat i division två, men gör det på vår nivå. Det är viktigt för oss att spelarna ska kunna kombinera familjelivet med fotbollen.

Frödinge tränar två gånger i veckan inomhus och har ett fyspass i veckan på försäsongen. Om en månad övergår de till att träna ute på konstgräs. Första träningsmatchen är planerad till 6 mars.

– En kul grej i Frödinge är att vi har gemensam träning med herrlaget när det gäller fyspasset. Dessutom ska vi ha träningsläger tillsammans i början av april.

SPELARTRUPPEN 2022

Spelare som senast dom spelade gjorde det i FBSK: Evelina Nilsson, Sara Gustavsson, Emma Djurstedt, Anna Danielsson, Amanda Sundberg, Emmy Kallström, Felicia Arvidsson, Caroline Andersson.

Från FBSK ungdomslag: Tilde Blomberg, Ebba Lind. 

Från Gullringens Goif: Sandra Edlund, Louise Andersson, Nettan Lind, Erika Andersson, Matilda Jacobsson, Denise Stolpe.  

Från Hultsfreds FK: Tilde Johansson

Från Västerviks FF: Evelina Bertilsson.

Från Vimmerby IF: Linn Uhre, Elin Borgstrand, Emma Wessman

Efter långt uppehåll: Julia Berg (senast Vimmerby IF).

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!