Frustrerande svårt att få vaccination i Vimmerby

Bristen på vaccinationstider på hälsocentralen i Vimmerby kan leda till att en del avstår från att ta vaccin mot covid-19, befarar insändarskribenten.

"Vi har en hälsocentral i Vimmerby som vaccinerar människor, då ska det också finnas tider för alla som vill åka dit", ycker insändarskribenten, som framhåller att alla inte har möjlighet att ta sig till Västervik.

"Vi har en hälsocentral i Vimmerby som vaccinerar människor, då ska det också finnas tider för alla som vill åka dit", ycker insändarskribenten, som framhåller att alla inte har möjlighet att ta sig till Västervik.

Foto: Magnus Strömsten/Ellinor Ljung

Insändare2021-06-28 18:09
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Tisdagen den 22 juni klockan 17.00 släppte Region Kalmar nya vaccinationstider mot covid-19, som nu även omfattar 30-39-åringar till vaccinationscentralerna – men även till hälsocentralerna i Kalmar län. Jag blev ombedd att bevaka detta till en person eftersom han arbetade kväll. Klockan 17.00 den dagen gick jag in på hälsocentralen i Vimmerby, men som vanligt möttes jag av att det inte finns några vaccinationstider denna vecka. Jag försökte även med de två nästkommande veckorna, men likadant där, inga vaccinationstider.

Då gick jag istället in på Västerviks vaccinationscentral och där fanns det gott om tider. Personen det gäller får nu åka till Västervik, en resa på 14 mil tur och retur för att kunna vaccinera sig, inte så jättelyckat med tanke på de som inte har möjlighet att åka till Västervik. Vi har en hälsocentral i Vimmerby som vaccinerar människor, då ska det också finnas tider för alla som vill åka dit. 

Det här kan få till följd att människor inte vaccinerar sig, då det är svårt för en del att ta sig till någon av de fyra vaccinationscentralerna som finns i vårt län. Nämnas ska också att i skrivande stund finns det gott om tider i Västervik men, som vanligt, ingenting i Vimmerby. Detta är så frustrerande att mötas av att det inga tider finns på hälsocentralen i Vimmerby.

Hoppas nu på skärpning så att så många som möjligt som vill vaccinera sig i Vimmerby, också kan göra det.