Fyra olika scenarier – så kan VIBK:s serie avgöras

Vimmerby IBK:s division 1-serie är pausad. Nu har Tävlingsutskottet tagit fram fyra olika scenarier för att kunna återstarta och fortsätta just division 1 på herrsidan och Damallsvenskan.

Fyra olika scenarier har tagits fram för att kunna slutföra VIBK:s division 1-serie.

Fyra olika scenarier har tagits fram för att kunna slutföra VIBK:s division 1-serie.

Foto: Arkivbild

Innebandy2020-12-03 17:14

– Klart att det är positivt att förbundet tagit fram olika scenarier för att försöka spela klart säsongen. Samtidigt känns det konstigt att en serie som startade i oktober, kan sluta i juni. Det blir som två säsonger. Risken finns att spelare tappar motivationen eller till och med lägger av, säger Vimmerbys tränare Michael Elmér.

Han betonar att beskedet i grund och botten är positivt och att det tänder ett hopp bland spelarna om att säsongen ska slutföras. Däremot vill han inte ha en enkelserie. 

– Det skulle kännas osportsligt, säger Elmér och lyfter samtidigt fram spelarnas träningsvillighet under den här perioden som präglas av så stor osäkerhet. 

 Alla scenarierna utgår från att man förlänger säsongen och att man har möjlighet att spela till och med juni, vilket Juridiska Nämnden och Svenska Innebandyförbundets Förbundsstyrelse har fattat beslut om.

Tidigare har besked kommit om att herrarnas division 1 och damernas allsvenska kan återupptas tidigast den 16 januari. Det är fortfarande utgångspunkten i scenario A.

På Svenska Innebandyförbundets hemsida går det att läsa de fyra olika scenarierna som tagits fram:

Scenario A
"Seriespelet startas upp från och med 16 januari. Ordinarie matchtider gäller fortsatt för perioden 16 januari till och med sista ordinarie spelomgången (fortsatt dubbelmöten). De omgångar som inte har kunnat genomföras under oktober-januari flyttas huvudsakligen till perioden mars-april. Play off flyttas och genomförs i maj-juni."

Scenario B
"Uppstart istället under vecka 6 (10-14 februari). Ett nytt spelupplägg initieras för att undvika enkelmöten och för att få klart sluttabeller senast den 30 april, och fortsatt kunna genomföra ett i vissa delar modifierat play off i maj-juni.
Det nya spelupplägget i scenario B utgår från att respektive serie delas in i två grupper, till vilka man tar med sig resultat från spelade matcher i omgång 1-6. Omgång 12-17 utgår och kommer inte spelas. Omgång 18-22 spelas på matchtider enligt ursprungligt spelprogram. Omgång 7-11 läggs in efter den tidigare ordinarie slutomgången."


Scenario C
"Uppstart istället under vecka 10 (13-14 mars). Berörda serier att avgöras via enkelmöten. Resterande del av matcherna från första halvan av seriespelet genomförs. Andra halvans matcher utgår och kommer inte spelas. Play off flyttas och genomförs i maj-juni (samma play off som i scenario A)."


Scenario D
"Om varken scenario A, B eller C, utifrån ett helhetsperspektiv, kunnat startats under vecka 10 kommer play off-spelet utgå och seriespelet fortsätter in i maj-juni för att framta sluttabeller som blir kvalificerande till säsongen 2021/22."

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!