Givande tävling inställd för ungt Dackarna

Först jumboplats och sedan inställd B-final, roligare än så blev det inte för Dackarna i Vetlanda Lag Cup. "Det viktiga är att säsongen är igång nu och att alla fick sig en riktig genomkörare", säger Dackarnas lagledare Jon Lindberg.

Dackarna slutade sist i sin kvalgrupp, sedan ställdes Vetlanda Lag Cup in.

Dackarna slutade sist i sin kvalgrupp, sedan ställdes Vetlanda Lag Cup in.

Foto: Ilkka Ranta

Speedway2020-07-04 20:32

Under fredagens semifinaler i Vetlanda Lag Cup körde Dackarna hem 17 poäng men slutade sist i sin kvalgrupp som bestod av Griparna, Smederna samt Lejonen. 

Därför väntade B-final för Målillaklubben på lördagen men Dackarna fick aldrig chansen att förbättra sig. På lördagsmorgonen bestämde nämligen arrangörsföreningen Vetlanda Speedway att ställa in alla tävlingar på grund av det ihållande regnet. På deras Facebook-sida stod följande att läsa: 

"Tyvärr är inte vädret med oss. Vi har tagit ett beslut om att ställa in dagens tävlingar. Givetvis tråkigt men förarnas säkerhet måste i detta läge prioriteras". 

Dackarna reste till Vetlanda med följande förare: Joel Kling, Theo Johansson, Noel Wahlqvist (inlånad från Västervik) samt Ludvig Selvin.

– Noel gjorde det väldigt bra och överraskade nog alla positivt och även Theo gjorde sin första riktiga tävling, han ser väldigt lovande ut, menar Jon Lindberg. 

När ni nu väl får köra, så ställer ett regnoväder till det?

– De hade behövt den här tävlingen för att få köra så mycket som möjligt nu. Därför var det väldigt tråkigt att lördagens tävlingar blev inställda, säger Lindberg. 

Västervik skrapade ihop 18 poäng och hamnade också sist i sin kvalgrupp (semifinal), en grupp som utgjordes av Rospiggarna, Vetlanda och Indianerna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!