Thörnberg: "Värda den här framgången"

HC Dalen fick fira segern med 6–2 borta mot Vimmerby. Det stora jublet bröt ut lite senare efter att Kalmar vänt 1–4 till 7–4 mot Mörrum. "Det var härligt att vi tog oss till Allettan", säger Dalens stjärna Martin Thörnberg.

Martin Thörnberg var glad över att Dalen lyckades besegra VH och fixa en plats i Allettan.

Martin Thörnberg var glad över att Dalen lyckades besegra VH och fixa en plats i Allettan.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2021-11-24 21:55

HC Dalen har fått slita hårt under säsongen och hade en liten chans att nå Allettan inför sista omgången. Seger mot VH var ett måste och det löste man med övertygande 6–2.

– Vi fick en riktigt jobbig start, men reste oss snabbt och visade att det var vi som ville vinna ikväll. Det var ganska tydligt ute på isen att vi hade mest att spela för. Dessutom så ställde vi upp lite mer defensivt än vanligt på grund av att vi inte hade tre fulla femmor. Jag tycker att vi löste det riktigt bra och vann rättvist, säger Dalens meriterade stjärna Martin Thörnberg.

Dalen fick fira tre poäng på isen och efter slutsignalen fick spelarna klart för sig att det kunde räcka för att nå Allettan. Mörrum hade nämligen tappat 4–1-ledning till underläge 6–4 hemma mot Kalmar. Matchen var inte slut så istället samlades spelarna i omklädningsrummet och följde avslutningen tillsammans. Ett stort jubel bröt ut när Kalmar gjorde 7–4 minuterna från slutet och det steg bara i takt med att slutsignalen närmade sig.

– Det var härligt att få jobba in Kalmars seger och att vi fixade att ta oss till Allettan. Vi har fått slita hårt under säsongen och är värda den här framgången. Nu hoppas jag att klubben kan bredda truppen lite framöver. Det har varit ganska svårt i höst när vi fått hoppas på lån av spelare från HV71 och inte fått den kontinuitet som krävs, säger Thörnberg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!