Greta om sitt beslut: "Vill absolut upp en nivå"

Hon var Vimmerbys bästa spelare under 2020. Nu har Greta Koponen bestämt fotbollsinriktning för kommande säsong: "Jag stannar kvar", säger hon till Sporten.

Greta Koponen är klar för Vimmerby IF 2021.

Greta Koponen är klar för Vimmerby IF 2021.

Foto: Jonatan Häggström Wedding

Fotboll2020-11-08 18:47

Back, mittfältare, forward...och tamejtusan skulle hon nog fixa målvaktsposten galant också. 

Vi snackar om Vimmerby IF:s multi-allrounda 18-åring, Greta Koponen. Med tanke på hennes strålande säsong, fanns det en uppenbar risk att VIF skulle tappa sin tongivande spelare till en klubb en nivå högre, eller två till och med. Alla som sett henne spela ser kapaciteten och inser att division två egentligen är för lågt. Likväl, säsongen 2021 är det Vimmerbys tjusiga matchdress som gäller ändå. 

– Det var faktiskt ganska självklart för mig att stanna. Med tanke på att jag tar studenten i sommar, så ville jag inte byta klubb i det här läget. Vad som händer efter nästa år vet jag förstås inte. Jag vill verkligen satsa på fotbollen och spela högre upp. 

Vimmerby IF slutade på andra plats i division två-serien bakom BK Kenty den gångna säsongen. För Greta Koponen – som mestadels spelat mittback i år – finns nu bara ett mål i sikte...

– Målet är såklart att vinna serien. Och det tror jag att alla vi är överens om. 

Vad krävs för att ni ska studsa tillbaka till division ett?

– Att alla höjer sig ett snäpp, att vi manar på varandra redan från start när säsongen kör igång ordentligt – och att vi har ett bra fokus på vad vi ska göra. 

När Greta blickar tillbaka på säsongen 2020, så är hon nöjd med sin egen prestation. 

– Det måste jag nog säga. Jag tycker att jag tagit kliv både som fotbollsspelare och som person. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!