Han är tillbaka i VBK inför helgens seriepremiär

Förra helgen skulle Vimmerby BK spelat premiär i bowlingallsvenskan. Den blev uppskjuten. Nu väntar istället premiär i Stockholm med dubbla matcher. "Det är två svåra matcher", säger VBK:s Tobias Asklöf.

Tobias Asklöf hoppas få knyta näven på söndag.

Tobias Asklöf hoppas få knyta näven på söndag.

Foto: Jonatan Häggström Wedding

Bowling2020-09-26 12:00

En tragisk händelse satte stopp för VBK:s premiär i Allsvenskan mot BK Bågen förra helgen. Istället fick laget rikta in sig på kommande helg, då en resa till Stockholm väntar. På söndag spelar VBK två matcher, där man först möter Matteus-Pojkarna BK på förmiddagen och sedan AIK på eftermiddagen. 

– Det är klart att längtan blivit extra stor när det inte blev någon premiär förra helgen, säger Vimmerby BK:s Tobias Asklöf.

Han och laget har goda minnen från Stockholm. För nästan exakt ett år sedan åkte man dit och besegrade AIK samt hotade Matteus-Pojkarna.

– Vi brukar trivas där eftersom de spelar på en oljeprofil som passar oss där det blir lite mer precisionsspel. Vi vet vad det brukar handla om när man kommer dit, säger Asklöf och fortsätter:

– Men det är två svåra matcher, som inte är omöjliga på något sätt ändå.

Vimmerby åker med en stark trupp, där man också får in Peter Bexenius, som nu bestämt sig för att spela den här säsongen.

– Ja, det har varit på gång ett tag men nu är det klart och det betyder mycket för oss. Han har sett bättre ut än på flera år nu och är taggad. Det är en viktig pjäs, menar Asklöf.

Här är VBK:s trupp till helgens matcher: Tobias Asklöf, Frida Sethsson, Peter Svensson, Albin Sandberg, Morgan Holmström, Robin Stefansson, Jonny Sandberg, Peter Torstensson och Peter Bexenius.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!