Handbollslaget trotsade värmen med turnering

Vad gör man när det är över 30 grader varmt om man är Hultsfreds HF:s herrlag? Man spelar så klart en beachhandbollsturnering. "Det var en rolig grej där man fick träffa alla inom laget", säger tränaren Andreas Sundqvist.

Hultsfreds HF samlade ihop laget för en turnering på lördagen.

Hultsfreds HF samlade ihop laget för en turnering på lördagen.

Foto: Hultsfreds HF

Handboll2021-06-19 16:00

Beachhandbollsplanen utanför Hagadal i Hultsfred används flitigt av Hultsfreds HF under sommaren. Ibland genomför man träningar där – och ibland kan man ta tillfället i akt för lite "teambuilding". Det gjorde herrlaget på lördagen.

– Det var riktigt varmt. Egentligen skulle det varit bättre om det var några grader kallare, men det gick bra ändå, säger HHF-tränaren Andreas Sundqvist. 

Han fortsätter:

– Det var mest en rolig grej där man fick träffa alla inom laget. Det blev visserligen några fläskläppar hit och dit, men inga skador tack och lov. 

Vilka vann turneringen? Jo, det gjorde lag gul, där Sundqvist själv ingick. 

– Utöver mig så var även Lukas Örnros, Gustaf Örnros, Felix Hjalmarsson och Axel Andersson Landholm med i det laget. Man spelar med tre utespelare och en målvakt och sen byter man ut målvakten i anfallet så att man blir fyra mot tre med öppen bur, förklarar Sundqvist. 

Försäsongsträningen är annars igång för handbollslaget, som laddar för en ny säsong i division 3. Man ser också ut att bli slagkraftiga, med nyförvärv som Robin Löfstedt och Joel Ahnstedt. 

– Nu är vi färdiga med lagbygget och har två spelare på varje position samt ett fullt juniorlag, säger tränaren.

Motståndare för HHF i division 3: HK Extra, HK Fräs, HK Miffe, HK Järnvägen, Ludvika HF, RP IF HK, Västerviks HF, Eksjö BK. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!