"Hann bara se att det stod något stort framför bilen"

Under måndagskvällen körde Emilie Alkochar från Stockholm med sin familj, bil i skogarna kring Mjöshult utanför Vimmerby, när plötsligt en varg hamnade framför bilen.

"Vi fattade inte först, vi hann inte riktigt reagera" säger Emilie Alkochar som körde på en varg på en väg i närheten av Mjöshult i måndags kväll.

"Vi fattade inte först, vi hann inte riktigt reagera" säger Emilie Alkochar som körde på en varg på en väg i närheten av Mjöshult i måndags kväll.

Foto: Privat/Jonas Ekströmer / SCANPIX

Tuna2020-09-23 12:30

– Vi hann bara se att det stod något stort framför bilen och sen small det och den flög upp på motorhuven. Den låg väl kanske där någon halvsekund innan jag hann tvärnita, då flög den ner på marken igen och stack in i skogen, berättar hon.

Emilie Alkochar och hennes mamma som fanns i bilen tillsammans med Emilies barn, hade svårt att fatta att det verkligen var en varg som de kört på. De klev ur och ringde SOS Alarm.

– Vi såg att bilen är trasig och att det inte kommer att gå att köra den till Stockholm. Det var mer skador än jag trodde. Det var blod på bilen och även hårstrån.

Hon skickade bilder på hårstrån till den jägare som ansvarade för eftersöket. Jägaren kunde snabbt bekräfta att det verkligen rörde sig om en varg. Både SOS Alarm och jägaren påtalade vikten av att de inte skulle lämna bilen.

– De sa att vi måste sitta i bilen hela tiden, vi fick inte gå ut ur bilen ifall vargen är skadad, den kan bli arg och det kan vara så att den ligger i diket.

Sen dök ambulans, polis och jägare upp. Jägarna inledde försök att spåra den skadade vargen.

Hela familjen klarade sig från krocken utan några större skador.

– Först var det chocken när man krockade. Sen när jägaren kom till platsen och sa att det var en varg blev det en till chock. Då kom man att tänka på att vi stått där i diket och plockat bildelar med ryggen mot skogen, då fick man lite puls. Det gick ju bra som tur var men man blev lite rädd en gång till.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!