Här är beslutet som rör om i speedwayvärlden

Polska Ekstra Liga har tagit ett beslut som ställer till det rejält för förarna samt klubbarna i övriga länders ligor.

Nicki Pedersen, här under tiden i Västervik, protesterar kraftigt mot beslutet som polska Ekstra Liga har tagit.

Nicki Pedersen, här under tiden i Västervik, protesterar kraftigt mot beslutet som polska Ekstra Liga har tagit.

Foto: Ilkka Ranta

Speedway2020-11-03 18:47

I fredags blev det officiellt att polska Ekstra Liga nästa år bara kommer tillåta sina förare att köra i ytterligare en liga.

Detta beslut kommer självklart påverka svenska Bauhausligan och klubbarna i ligan.

– Det är inte alls bra. Det kan bara vara början. Från 2022 kan det vara så att de förare som skriver kontrakt med lag i Ekstra Liga inte får köra någonstans överhuvudtaget, säger Västervik Speedways sportchef Morgan Andersson.

Det är många som har opponerat sig mot beslutet och det pågår mycket diskussioner i kulisserna hur man ska kunna komma till en lösning i detta ämne.

Tony Olsson, grenansvarig för speedway på Svemo, säger följande:

– Det är en regel som polackerna som har satt för sin liga. Det är verkligen ett påfund. På fredag ska vi ha ett möte med ligabyrån där de alla internationella ligor ingår. Givetvis kommer vi lyfta frågan och diskutera polackernas beslut. Absolut vill vi ha till en förändring.

En av förarna som har regerat kraftigt mot polackernas beslut är danske Nicki Pedersen. På sin Facebook skriver han följande: "Vad händer i denna speedwayvärld? Är det verkligen Polen som bör och kan sitta på alla lagar och regler? Var är de andra länderna? Och var är samarbetet och respekten mellan länderna?"

Förare som tänker tävla i polska andra- eller tredjeligan under 2021 kommer att tillåtas att tävla i två andra ligor förutom de polska ligorna. Däremot är det inte tillåtet att tävla i fyra eller flera ligor.

Morgan Andersson är inte speciellt nöjd med beslutet som polska Ekstra Liga har tagit.
Morgan Andersson är inte speciellt nöjd med beslutet som polska Ekstra Liga har tagit.
Karta: Hejla Arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!