Här är DSK:s nya tränartrio: "Bra för klubben"

Djursdala SK har presenterat en ny tränarlösning till nästa säsong. Det blir Torbjörn Allvin, Isack Thuresson och David Henriksson som kommer dela på ansvaret.

DSK har presenterat en ny tränarlösning till nästa säsong.

DSK har presenterat en ny tränarlösning till nästa säsong.

Foto: Michael Nordin

Fotboll2020-11-14 14:37

– Vi är glada över att snabbt ha hittat en lösning vi tror kan bli bra för klubben, säger Simon Henriksson i DSK:s sportgrupp.

Ingen av de tre behöver någon närmare presentation i DSK-kretsar. Torbjörn Allvin, med flera tränaruppdrag på lokal nivå i bagaget, har varit tränare för DSK i flera säsonger tidigare. Isack Thuresson har varit spelare i klubben i många år, liksom David Henriksson.

– Av ”Todden” vet vi precis vad vi får av och det är en person som går in med själ och hjärta i uppdraget. Både Isack och David är helt gröna, men brinner för fotboll och har hungriga ögon, säger Simon Henriksson.

De tre kommer dela på uppdraget och tillsammans leda Djursdala i division fem.

– Jag hade inte tänkt vara tränare den här säsongen, men den här lösningen lockade. Jag brinner för klubben och jag tror att det här upplägget med att vara tre blir jättebra, säger Torbjörn Allvin.

24-årige David Henriksson har bestämt sig för att lägga skorna på hyllan – och istället fokusera fullt ut på det nya tränaruppdraget.

– Jag har alltid velat bli ledare i någon form och det har aldrig riktigt funkat när jag ska spela. Man brinner för föreningen och jag tror att jag har kunskap att bidra med. Jag tror att vi tre kommer komplettera varandra på ett bra sätt.

Isack Thuresson, som kommer vara spelande tränare, säger så här:

– Det ska bli roligt. Den här lösningen med att vi ska vara tre är väldigt bra, för det gör att jag kan fokusera på spelandet också. Jag ser fördelen med att vi har en i ledarstaben ute på planen, det gör att man kan se det med olika ögon. Exakt hur vi fördelar arbetsuppgifterna har vi inte bestämt, men vi kommer hitta en bra lösning.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!