Här är fem punkter från VH:s tunga förlust

Vimmerby Hockey har nu förlorat båda mötena mot Karlskrona den här säsongen. Här är fem punkter från söndagens hemmaförlust.

"Head to head". Vimmerby Hockey har förlorat båda mötena mot Karlskrona den här säsongen.

"Head to head". Vimmerby Hockey har förlorat båda mötena mot Karlskrona den här säsongen.

Foto: Torbjörn Allvin

Krönika2020-11-22 19:16
Det här är en krönika. Åsikterna i texten är skribentens egna.

1) Svårt mot topplagen. Vimmerby har tagit många planenliga segrar mot lagen under Allettan-strecket. Men i toppmatcherna har det gått tyngre. Fredagens 4–0-förlust mot Troja följdes upp av 2–3 hemma mot Karlskrona. Det gör att avståndet ner till Nybro på sjätteplatsen bara är två poäng, med sju omgångar kvar av grundserien.

2) Strålande start. VH:s bästa sekvens på hela matchen var inledningen. De första fem-sex minuterna fick hemmalaget bra utdelning på sin höga press – och skapade ett flertal kvalificerade chanser. Men den fina starten kom av sig, mycket på grund av två jobbiga utvisningar. Karlskrona tog över spelet och gjorde den "bästa perioden på hela säsongen", enligt tränaren Mats Lusth. Efter 20 minuters spel stod det 0–2 på resultattavlan och VH-spelarna fick jobba i uppförsbacke resten av matchen.

3) Powerplay avgjorde. I spel 5-mot-5 vann Vimmerby med 2–0. Då förstår ni att det var Karlskronas vassa PP-spel som avgjorde det här toppmötet. Matchhjälten Linus Pettersson (inlånad från Modo) gjorde två mål i numerärt överläge – och ett mål i spel fyra-mot-fyra. Totalt sett var det en jämn och underhållande match som kunde ha slutat hur som helst.

4) Ingen publik. Senast Karlskrona gästade Vimmerby var säsongen 2011/12. Då var det en publikfest, med hundratals sjungande bortasupportrar på plats. Av förklarliga skäl var det mer eller mindre tyst den här gången. Det är bara att vänja sig. På tisdag sänks publikgränsen ytterligare, från 50 till åtta personer. I praktiken innebär det att läktarna i Vimmerby ishall kommer vara helt tomma framöver. 

5) Hård konkurrens. Under säsongen har VH värvat Philip Rondahl och Sebastian Vidmar. Det ger tränaren Phil Horsky angenäma problem, då alla forwards är skadefria och friska. Mot Karlskrona var Oliver Kempainen återigen utanför matchtruppen. Gustav Jansson fick nöja sig med att vara extraspelare.