Här är gatorna i Vimmerby som ska få ny asfalt

De pengar som finns för asfaltering räcker inte till alla prioriterade gator i år. Men Älåkragatan Petersborgsvägen och Parkgatan är några gator som står på tur för asfaltering.

Foto: Jimmy Karlsson

Vimmerby2021-03-23 06:00

"Vi ser nu tyvärr att årets budget inte räcker för alla de planerade gatorna, så några åtgärder kommer vi att skjuta på till 2022", skriver Ulf Karlsson, projektledare på gatukontoret i ett mejl till oss.

I kommunens budget för i år finns nära två miljoner avsatt för asfaltering. 1,2 miljoner avser det rena asfalteringsprogrammet och 600 000 kronor är för parkeringsplats vid Nossenbaden.

"Det gäller iordningställande och asfaltering av den norra parkeringen, den södra fick ett ordentligt ansiktslyft förra året med asfalt, uppmålade p-platser och stopplankor", förklarar Ulf Karlsson.

Utöver det finns också pengar för asfaltering inom budgeten för flera exploateringsprojekt som exempelvis Nybble och gatunätet på Krönsmon. 

"Det stämmer, även asfalten för GC-vägen i Gullringen finansieras inom det projektet."

undefined
På Älåkragatan planerar kommunen att utföra beläggningsarbeten. Det sker troligen under året.

Det finns också en plan för hur de 1,2 miljoner i asfalteringsprogrammet ska användas. 

"Vi samarbetar med VEMAB och deras tidplaner för VA-underhåll på gatorna. I år planerar att utföra beläggningsåtgärder på Älåkragatan. Vi har även planer för Hultsfredsvägen, Parkgatan, Petersborgsvägen, Verkstadsgatan och Turbingatan utan att de är nämnda i någon turordning."

"Vi väntar med att bestämma turordningen tills den pågående beläggningsupphandlingen blir klar. Då får vi en bättre överblick på prisbilden för olika konton och moment som ingår vid dessa arbeten."

undefined
Parkgatan i centrala stan är en av de gator där kommunen planerar åtgärder mot det dåliga skicket på beläggningen.
Verkstadsgatan är en av de gator som är prioriterad för ny asfalt. Men det är ännu inte spikat när det ska ake.
Verkstadsgatan är en av de gator som är prioriterad för ny asfalt. Men det är ännu inte spikat när det ska ake.
Karta: Vimmerby
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!