Här är huvudspåret var de lokala lagen hamnar

Kalmar/Ölands-trakten eller Jönköping och Höglandet? Frågan är i vilket område och i vilken serie Vimmerby IF, Gullringens GoIF och IFK Tuna hamnar. Här är huvudspåret – alla fall sett till reslängd.

Kommer Gullringen, IFK Tuna och Vimmerby hamna mot lag från Höglandet och Jönköping?

Kommer Gullringen, IFK Tuna och Vimmerby hamna mot lag från Höglandet och Jönköping?

Foto: Jonas Axelsson

Fotboll2021-01-12 14:02

Tidigare år har serieförslagen till distriktsserierna i fotboll kommit betydligt tidigare. Med rådande coronapandemi så valde Smålands Fotbollförbund att ge lagen mer tid på sig för att göra en serieanmälan. Det i sin tur har gjort att serieförslagen dröjt. Snart är det klart. 

– Jag hade hoppats att vi hade kunnat presentera förslagen under tisdagen, men nu blir det nog i morgon (onsdag) istället, säger Mats Larlind på SMFF.

Anledningen till fördröjningen är division fyra-serierna och i vilket område som "våra" herrlag Vimmerby IF, Gullringens GoIF och IFK Tuna ska hamna. 

– Det har funnits två olika varianter. Nu har jag räknat på reslängden och det visar att det blir kortare resor för de här tre lagen om de hamnar med lagen från Höglandet och Jönköping. Den informationen ger jag till Tävlingskommittén, sedan är det upp till dem att fatta beslut.

När väl det beslutet är fattat kommer alla serier att presenteras, troligtvis då under onsdagen. 

Damernas division två är redan fastställd, där Vimmerby IF, Frödinge/Brantestad SK och Tjust IF FF kommer att hamna i samma serie. En serie med många lag från Kalmar/Ölands-trakten. Här är division 2 östra Götaland Dam: Vimmerby IF, Frödinge/Brantestad, Tjust, Vetlanda, Hultsjö, Team Södermöre, Runsten/Möckleby, Madesjö, Rödsle, Smedby BoIK, Glömminge/Algutsrum och Eksjö. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!