Jerringpriset – de är favoriter att vinna

Ikväll avgörs det. Årets Jerringpriset ska utses på Idrottsgalan. Sporten frågade några lokala profiler om vem eller vilka de hade som favoriter av de kvarvarande åtta som är kvar.

Carolina Leijonram har hopplandslaget i ridning som sin favorit.

Carolina Leijonram har hopplandslaget i ridning som sin favorit.

Foto: Jimmy Karlsson Arkiv

Sport2022-01-17 17:15

Vi kan konstatera det direkt – och i vanlig ordning. Sverige är ett fantastiskt idrottsland med många otroliga idrottskvinnor och män. Något vi får en påminnelse om inte minst när Radiosportens Jerringpris ska utses. Sverige är framstående i så många skilda sporter. Att jämföra idrottsprestationer med varandra är naturligtvis svårt. Det måste ändå göras. 

Med några timmar kvar till att pristagaren/pristagarna ska utses är det de här åtta kvar som tampas om utmärkelsen: Armand Duplantis (stavhopp), Daniel Ståhl (diskus), Hopplandslaget (ridning), Damlandslaget (fotboll), Tove Alexandersson (orientering), Philip Jönsson (skytte, parasport), Nils van der Poel (skridsko och Jonna Sundling (skidor). 

Carolina Leijonram, Södra Vi:

– Alla har gjort fantastiska prestationer, men jag hoppas att hopplandslaget i ridning vinner. Jag tycker att de gjorde det otroligt bra som lag och tillsammans i OS. De gjorde det dessutom med stor glädje. Det var en prestation som verkligen berörde mig. 

undefined
Armand Duplantis är Ulf Larsson val.

Ulf Larsson, Hultsfred.

– Armand Duplantis är mitt val. Han är så duktig. Att klara av att hantera den press han hade gör prestationen ännu bättre. Att ha den mentala styrkan i så pass ung ålder gör honom till min vinnare. 

undefined
Etta på listan för Christian Helge? Daniel Ståhl.

Christian Helge, Vimmerby:

– Tufft. Det är svårt att hitta en enskild favorit. Jag väljer ändå mellan Duplantis och Daniel Ståhl. Jag säger Ståhl. Lika mycket för hans personlighet, som för hans bedrift. Att sula iväg diskusen så långt och ha det favoritskapet han hade, det imponerar.

undefined
Andreas Holm har sin favorit klar, stavhopparen Armand Duplantis.

Andreas Holm, Kisa:

– Herregud vad svårt. Spontant säger jag Armand Duplantis. Tänk att vara sån favorit, vinna OS-guld och vara så överlägsen. Samma sak med Daniel Ståhl. Om damlandslaget hade tagit OS-guld hade jag valt dem istället, men nu vann de ju inte. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
 
 
 
 
 
 
Läs mer om