Herrfrisören flyttar in på hörnet

Det bruna pappret har suttit över fönsterna till det gamla cafét på Storgatan i Vimmerby och ingen har vetat vad det blir på insidan. Nu får vi se glimtar av den nya frisörsalongen. 

Salongen är inredd i naturmaterial. Det är mycket trä och rep.

Salongen är inredd i naturmaterial. Det är mycket trä och rep.

Foto: Märta Svensson

Vimmerby2020-08-08 06:00

Barberarshopen och frisörsalongen ska öppna redan i början nästa vecka. Ägaren Bassel Ilo har totalrenoverat både väggar och tak.

– Jag tänkte att den här lokalen är större och fräschare. Det är stora fönster åt olika håll så folk kan titta in. Den andra har bara ett ut mot gatan, säger Bassel Ilo. 

Salongen bredvid, som Bassel Ilo också driver, ska bli en nagelstudio. Den kommer att genomgå en förändring och kanske till och med bli en tatueringsstudio. 

– Den lilla salongen får bli för naglar. Vi har en tjej som ska jobba där, berättar Bassel Ilo.  

Bassel Ilo, hoppas att många som har varit på den gamla salongen också kommer till den nya. 

Renoveringen var en stor investering och den nya frisörsalongen är inredd på gammeldags sätt. Stolarna och tavlorna påminner om en annan tid. Spåren av det gamla cafét är borta. I alla fönster står trähyllor där det är tänkt att säljas produkter.  

– Det finns ingen i Vimmerby som har det såhär. Det här är unikt.  

Bassel Ilo har lång erfarenhet inom klippning. Han har jobbat som frisör i nästan nio år. De senaste två åren har han jobbat i Vimmerby.  

Det finns många frisörer i staden som konkurrerar hårt om kunderna. Bassel Ilo menar att hans salong kan erbjuda mer än bara klippning. Skägg, som har blivit väldigt populärt, kan han mycket om.  

– Jag kan klippa, raka och fixa till det.  

I den nya stora salongen kan fler arbeta.
I den nya stora salongen kan fler arbeta.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!