Hett så det ryker – inget slår "Kosses" landslag

OS, Dackarna, cykelturer och ungdomar som lämnar. Här kan ni ta del av Heta och Kalla listan.

Här ser ni några av bilderna som symboliserar denna veckans heta och kalla lista.

Här ser ni några av bilderna som symboliserar denna veckans heta och kalla lista.

Foto: torbjörn allvin

Krönika2021-07-22 20:30
Det här är en krönika. Åsikterna i texten är skribentens egna.

GLÖDHETT
Smock, boom, bang

USA hade inte fått pisk på raka 44 matcher. Så var det OS-premiär och då stod Sverige för motståndet. Det blev aldrig någon kamp. Sverige var överlägset – och den där revanschen från senaste OS som amerikanskorna längtat efter var aldrig nära. Vi kan rada upp detalj på detalj där svenskorna var grymt bra. Och bäst av dem alla på plan var en Vimmerbytjej, enligt mig alla fall. 

HETT
Välkommen tillbaka publiken

För någon vecka sedan skrev jag en krönika om bland annat den vikande publiktrenden i coronans spår i speedway. När Dackarna tog emot Indianerna i en match där hemmalaget imponerade stort, så var det inte ens tusen åskådare på plats. I tisdags var det nästan som på den gamla goda tiden, över 2000 personer som sökt sig till Skrotfrag Arena. "Det här var nog det bästa av allting den här kvällen, att det var så mycket åskådare", sa ordföranden Tomas Karlsson nöjd och belåten över tillströmningen av folk på läktaren. Och matchen slutade på allra bästa sätt den också, med Dackeseger mot serieledaren.

VARMT
Cykelturer

Av skilda anledningar har jag inte idrottat på tio veckor. Och jag vet inte om det var så mycket idrottande i onsdags kväll heller för den delen. Men, jag cyklade ett par mil på lite mindre vägar runt Vimmerby och njöt i fulla drag. Av kvällssolen, stillheten och dofterna från växterna längs vägen. November...släng dig i väggen. 

LJUMMET
Feelingen saknas

I OS-tider brukar jag vara påkopplad till max. Jag gnuggar händerna och vill se så mycket jag bara kan. Men nu, nja. Hur jag än försöker hitta den där riktiga feelingen, så misslyckas jag. Kanske att den kommer så småningom.  Å andra sidan är jag inte riktigt sann mot mig själv. Sveriges makalösa insats mot USA väckte förstås starka känslor, i alla fall för stunden. 

KALLT

Plugg väntar
Jag vet, jag vet. Det är så det är, naturens gång. Genom idrotten och i övrigt också, lär man känna ungdomar och ser dem växa upp. Sen vips, är de borta. Det väntar studier och plugg på andra orter när hösten gör sig påmind. I snart sagt varje lag är det någon/några som ska iväg. Det är självklart fantastiskt, men samtidigt kan jag inte komma ifrån att känna ett litet, litet vemod. 

ISKALLT

Nähädu 

Jag skippar den här punkten. Jag vill inte tänka på iskallt när vi njuter av sommarvärme, semestrar, grill, goda drycker, vänner, familj och härliga kvällsdopp i mer än 25-gradigt vatten i våra sjöar. 
 

Heta o Kalla listan med Allvin
Heta o Kalla listan med Allvin