HFK-kaptenen funderar på att lägga av: "Inte lika kul"

John Svensson har varit Hultsfreds FK trogen i flera år. Nu berättar lagkaptenen om sin tvekan inför nästa säsong. "Den här känslan har jag inte känt tidigare", säger han.

John Svensson, i mitten, vill fundera på sin framtid.

John Svensson, i mitten, vill fundera på sin framtid.

Foto: Arkivbild

Fotboll2020-10-19 20:45

Säsongen 2020 blev inte riktigt vad Hultsfreds FK hade hoppats på. Trots att man länge såg ut att knipa en kvalplats till division 4 så föll man på målsnöret och tappade platsen till Södra Vi IF. Nu väntar ännu en säsong i "femman" för de grönvita. 

– Vi har bara oss själva att skylla, tyvärr. Vi äldre i laget hade gärna sett att vi gick upp, säger lagkaptenen John Svensson. 

Svensson är och har länge varit en av lagets viktigaste spelare. Inför förra säsongen var Vimmerby IF och ryckte i honom men 26-åringen valde att stanna i HFK. VIF har visat intresse nu igen. 

– Vimmerby har ringt men jag har sagt att jag vill pausa ett tag och inte säga något. Det har jag sagt både till dem och till HFK. Även Gullringen har ringt, men då satt jag upptagen och sen har jag inte hört något mer från dem, berättar Svensson, som inte är säker på om han kommer att fortsätta spela fotboll:

– Jag har inte känt den här känslan av att man funderar på att sluta tidigare. 

Varför känner du så?

– Det har inte varit lika kul längre. Visst, det har blivit en generationsväxling i HFK och det kan alltid vara roligt med att få upp yngre spelare. Men laget har inte gått så bra som man kanske hade önskat sig och det hade varit roligare att spela i "fyran". 

Hur länge vill du vänta innan du tar ett beslut?

– Det kan nog ta lite tid. Vi får se vad som händer. Men om jag fortsätter så är det troligaste att jag spelar kvar i HFK.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!