HFK redo för spel i division tre igen

Peter Jaldefeldt är inne på sin andra säsong som tränare i Hultsfreds damlag. Nu ser han och laget fram emot seriepremiär på söndag.

Hultsfreds FK gjorde över 100 (!) mål förra säsongen. Caroline Phalén stod för 18 av dem.

Hultsfreds FK gjorde över 100 (!) mål förra säsongen. Caroline Phalén stod för 18 av dem.

Foto: Arkiv

Fotboll2020-08-05 18:05

Efter att ha vunnit Division 4 förra året, är nu Hultsfred tillbaka i Division 3 igen. Enligt HFK:S tränare Peter Jaldefeldt är det där de hör hemma. 

– Även om jag inte varit med som tränare när vi spelat i Division 3 tidigare år, vet jag att vi hör hemma här. Vårt mål förra året var att ta oss upp och nu är vi tillbaka. 

Laget har tränat på i tre veckor nu under sommaren och även hunnit med att spela en träningsmatch mot Rosenfors.

– Även om jag hade hoppats på några fler spelare på träningarna så lyser det om tjejerna och det är underbart, säger Jaldefeldt. 

Inför premiären på söndag har laget inte tränat på något specifikt. Planen är att försöka vara ett spelande lag som vill rulla boll. Passningspelet kommer att vara nyckeln och även förstatouchen. 

– Vi vill spela vårt eget spel oavsett vilket motstånd vi möter. Det handlar om att utbilda tjejerna, säger Jaldefeldt. 

I söndags möttes Hultsfred och Rosenfors i en träningsmatch som slutade 3-3. Nu är det alltså dags för spel på riktigt och Fredriksdal/Äng står för motståndet. 

– Det var många spelare borta när vi spelade mot Rosenfors. Nu är till exempel Elin Lindqvist tillbaka igen. Hon utgör en stor del av laget och är en av våra bästa spelare. Jag hoppas även på Caroline Phalén, som ska vara med på träningen nu. Tyvärr är Ida Lipic inte tillgänglig och inte heller Amanda Hjort som är skadad, säger Jaldefeldt. 

Då är det snart dags för lir på Knektavallen igen. I helgen är det seriepremiär hemma för Hultsfreds damlag.
Då är det snart dags för lir på Knektavallen igen. I helgen är det seriepremiär hemma för Hultsfreds damlag.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!