HM IS bygger vidare på förra säsongen: "Mycket talang"

Mycket är sig likt i HM IS inför seriepremiären i division 5. Man har fått behålla den största delen av laget och siktar nu mot övre halvan. "Vi ska vara med där", säger lagets assisterande tränare Adam Rosenqvist.

HM IS unga målvakt William Bengtsson.

HM IS unga målvakt William Bengtsson.

Foto: Arkivbild

Fotboll2020-07-01 06:30

På onsdag kväll går HM IS in i seriespelet i division 5. Då står IFK Österbymo för motståndet på bortaplan. Och det är ett nästan intakt lag som tränarstaben i HM IS fått jobba vidare med. 

– De yngre killarna har fått lite mer tid på sig nu och det finns mycket talang i laget, säger den assisterande tränaren Adam Rosenqvist, som inför den här säsongen lagt fotbollsskorna på hyllan, precis som hans bror Martin valt att göra.

Förra säsongen blandade man och gav och till slut blev det en sjätteplats i serien. I år är division 5-serien väldigt oviss, speciellt med tanke på att den spelas som enkelserie. 

– Det är svårt att prata om någon målsättning men övre halvan siktar vi ju på. Vi ska vara med där, säger Rosenqvist.

Det finns ett par väldigt intressanta unga spelare i laget, bland annat målvakten William Bengtsson.

– Vi får vara väldigt glada över att han är kvar. Han hade anbud från andra håll. Han kommer definitivt att bli en nyckelspelare för oss den här säsongen.

Vilka andra spelare kommer bli extra viktiga för er?

– Om man ska plocka ut några så är det väl Erik Stejdahl, Emil Sjökvist och Rasmus Samuelsson.

Till onsdagkvällens match mot IFK Österbymo har HM IS i stort sett alla spelare tillgängliga.

Vad vet ni om Österbymo?

– Inte så mycket faktiskt. Men vi vill spela vårt spel och ha mycket boll. Vi försöker spela offensiv fotboll, avslutar Rosenqvist.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!