HM IS vann dramatiskt derby: "Fantastisk glädje"

Kommunderby. Då tog HM IS säsongens första seger i division 3. "Det var otroligt skönt", säger tränaren Jimmy Risberg efter dramat mot Husar.

Spelande tränaren Jimmy Risberg gjorde ett straffmål i derbysegern mot Husar.

Spelande tränaren Jimmy Risberg gjorde ett straffmål i derbysegern mot Husar.

Foto: Torbjörn Allvin

Innebandy2020-10-15 11:45

Onsdagens heta match i Eksjö slutade 7–6 till HM IS. Det var Rasmus Sandsborg som gjorde det avgörande målet, med drygt tre minuter kvar av derbyt.

– Vi slet på oss division 3-kostymen för första gången i år och gjorde en kanonmatch, både defensivt och offensivt. Så här i efterhand är det lite svårt att sätta ord på känslorna. Det var en fantastisk glädje i omklädningsrummet, säger Jimmy Risberg.

Hur stor är rivaliteten mellan HM IS och Husar?

– Jättestor, skulle jag vilja säga. Det går jämföra med när Vimmerby och Oskarshamn spelade i samma serie förr i tiden. Det är årets viktigaste match, utan tvekan. Det var extra skönt att slå Husar på bortaplan.

Det var en intensiv och jämn match från början till slut, där det aldrig skiljde mer än ett mål mellan lagen.

– Efter vårt 7–6-mål drog Husar på sig en onödig femminutersutvisning. Det gjorde att vi kunde spela av matchen på säkert sätt de sista tre minuterna. Den förväntade kvitteringsjakten uteblev, säger Jimmy Risberg.

Några extraplus...?

– Emil Sjökvist var tillbaka efter sin revbensskada och var ett ständigt hot med sin löpvilja. Simon Bowein i målet gjorde också en kanonmatch. Men framför allt var det en laginsats. Alla ska ha en stor eloge.

Redan på fredag kväll spelas nästa match, när Bankeryd står för motståndet hemma i Mariannelund.

Poäng, HM IS: Emil Sjökvist 2+0, Jimmy Risberg 1+1, Alexander Larsson 1+1, Samuel Gustavsson 1+1, Gustav Stejdahl 1+0, Rasmus Sandsborg 1+0, Erik Stejdahl 0+1, Marcus Edgren 0+1.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!