Hon blir VTK:s nya tränare: "Kunde inte tacka nej"

Eric Lindström kliver av sitt uppdrag som tränare för Vimmerby Tennisklubb. Hans ersättare blir 20-åriga Ellen Larsson. "Jag ser det lite som en fördel att jag är en tjej", säger hon.

Ellen Larsson, till vänster, är Vimmerby Tennisklubbs nya  tränare. Hon och Johan Nilsson, i mitten, kommer att leda laget. Eric Lindström, till höger, flyttar till Kalmar för studier.

Ellen Larsson, till vänster, är Vimmerby Tennisklubbs nya tränare. Hon och Johan Nilsson, i mitten, kommer att leda laget. Eric Lindström, till höger, flyttar till Kalmar för studier.

Foto: Haris Dreco

Tennis2020-08-18 15:57

Eric Lindström och Johan Nilsson har varit tränare för Vimmerby Tennisklubb de senaste säsongerna. När Lindström bestämde sig för att flytta och börja studera så tvingades VTK ge sig ut på tränarjakt.

– Jag ska börja plugga i Kalmar, så det är därför jag slutar. Jag har trivts jäkligt bra här men jag kände att något var tvunget att hända i mitt liv, säger Eric Lindström när vi träffas i Vimmerby Tennishall.

Där sitter också VTK:s allra färskaste tränare. Ett välkänt namn inom tennisen i trakten, nämligen Ellen Larsson. Hon har spenderat den senaste delen av sitt liv i Vetlanda på tennisgymnasiet där och bland annat spelat division 1-tennis i Jönköping. Nu är det alltså dags för en ny utmaning.

– Det känns spännande och väldigt roligt. Jag ser det lite som en fördel att jag är en tjej. Det är något jag saknade när jag var yngre och spelade, att det inte fanns så många tjejer varken som förebilder eller som tränare, säger Ellen Larsson. 

Ordföranden för VTK, Ulf Berg, säger så här:

– Det får en effekt, det är ingen tvekan. Vi har tjejer i ungdomsgrupperna där det kanske är större chans att de fortsätter om de har någon att se upp till.

– Vi är jätteglada över att Ellens namn dök upp och vi är väldigt tacksamma över att Ellen ställer upp. 

Hon behövde inte mycket betänketid när samtalet väl kom.

– När Johan (Nilsson) ringde första gången så kände jag att jag inte kan tacka nej. Tennis är något jag har ägnat stora delar av mitt liv till och att jobba med det är något man inte kunde tacka nej till. 

Hennes egna tenniskarriär då? Jo, målet är att fortsätta spela, även om det inte blivit mycket spel den senaste tiden.

– Jag spelar inte så mycket längre eftersom jag inte gillar utesäsongen, så jag slutade i april. Det går alldeles för långsamt att spela ute med mitt snabba spel. Men jag har som mål att försöka spela SM – som är mitt sista ungdoms-SM eftersom jag fyller 21 nästa år – i januari. Planen är att jag ska kunna träna lite även att jag jobbar nu då. 

Tanken är att VTK fortsatt ska ha två tränare, vilket är ovanligt för en division 2-klubb.

– Det är inte så enkelt att hitta tränare och det är brist på tennistränare, speciellt i södra Sverige. Så vi ska vara väldigt nöjda över att ha två, säger Ulf Berg. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!