Hon kan bli framtidens artist

Fem stjärnskott har chansen att utses till framtidens artist på P3 Guld-galan. Ett av dem är Myra Granberg. –Det betyder mer än allt, säger hon.

Myra Granberg i somras. Arkivbild.

Myra Granberg i somras. Arkivbild.

Foto: Claudio Bresciani / TT

Musik2020-12-04 07:50

Under året har P3 utsett en artist i månaden och av dem har man nu vaskat fram fem nominerade. Förutom Granberg har Jelassi, Kasbo, Maia Wright och Nea chans att få priset.

– Det är fantastiskt att bara bli påtänkt till hela grejen, redan från mars när jag blev månadens framtidens artist. Det blir som ett litet bevis på att man har kämpat tillräckligt för att nå fram till P3, som betyder mycket för musikbranschen, säger Myra Granberg.

TT: Känner du extra press att leverera i framtiden nu?

– Jag skulle nog säga att jag har hamnat i en lyxig situation där musiken som jag skriver i mitt eget namn bara känns kul och jag gör det helt på mina egna premisser. Jag ser det här som något fint och jag gör bara det som jag tycker är bra. Det här är bara ett sätt att öppna fler dörrar.

Det som händer i den närmaste framtiden för Granberg är ett nytt album.

– Just nu jobbar jag hårt med mitt kommande album, som kommer att blir ett stort gäng nya låtar. Jag har tagit vara på coronasituationen och låst in mig i en egen bubbla där jag får prodda och skriva, säger hon.

P3 Guld äger rum 23 januari 2021. Resten av de nominerade offentliggörs på måndag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om