Hoppet finns: "Kommer satsa allt på ett kort"

Jodå. Som vi rapporterat tidigare, så lever fortfarande drömmen om division fyra 2021 för Södra Vi IF. Inför den avslutande kvalmatchen borta mot Aneby säger tränaren Peter Magnusson så här: "Vi kommer satsa allt på ett kort".

Skyttekungen Anton Brorsson är tillbaka i Södra VI i sista kvalmatchen mot Aneby.

Skyttekungen Anton Brorsson är tillbaka i Södra VI i sista kvalmatchen mot Aneby.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2020-10-23 17:10

För Södra Vi är förutsättningarna glasklara. Det är bara vinst som gäller, annars kan de vinka goodbye till division fyra för den här gången. Men...det är inte säkert att ens en seger mot Aneby räcker. 

– Vi kan bara försöka göra vårt, det andra kan inte vi påverka, säger Magnusson. 

Med det syftar han först och främst till den andra kvalmatchen i gruppen, den mellan Höreda och Norrahammar. En match som för deras del handlar om en helt avgörande gruppfinal. Vinnaren spelar i fyran nästa säsong. 
Södra Vi kan som bäst bli tvåa i gruppen, vilket mycket väl kan räcka till avancemang i seriesystemet – men det hänger också på hur många grupptvåor som slutligen får en plats i division fyra. Det vet vi inte än. 

– Vi måste i alla fall vinna och Norrahammar förlora. Blir det så, avgör målskillnaden mellan oss.

Peter Magnusson och Södra Vi IF vill hitta tillbaka till sitt framgångsrika spel. Något som inte var fallet i förra helgens kvalförlust mot Höreda. 

– Vi har analyserat den matchen och kommit fram till att vi tappade vårt mittfält. Mot Höreda spelade vi med fyrbackslinje, vilket innebar att vi tappade mycket av vår aggressivitet. Nu återgår vi till tre backar och kommer ge det en riktig chans. 

I SVIF återkommer Anton Brorsson, Kim Johansson och Albin Envall i truppen. 

Startelvan: Pontus Holm - Daniel Johansson, Arvid Karlsson, Jakob Fridell - Tarek Bayazid, Kim Johansson, Martin Brorsson, Fredric Carlsson, Adrian Mathiasson - Anton Brorsson, Robin Hammar. Bänk: Albin Envall, Elias Karlsson, Rory Barraza, Joakim Roos och Mikael Hammarqvist. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!