Utvisade familjen Berisha har överklagat igen

Historien om den utvisade familjen Berisha är inte slut än. Med hjälp av en ny advokat har man nu överklagat resningsbeslutet.

Lennart Nilsson tillsammans med familjen Berisha i Korskyrkan i Vimmerby, 7 maj 2021.

Lennart Nilsson tillsammans med familjen Berisha i Korskyrkan i Vimmerby, 7 maj 2021.

Foto: Jimmy Karlsson

Vimmerby2021-07-30 11:00

För lite mer än tre veckor sedan kom det slutgiltiga beskedet att familjen Berisha, som Vimmerby Tidning rapporterat om och följt en längre tid, ska utvisas från Sverige till Kosovo. Lennart Nilsson från Korskyrkan i Vimmerby har kämpat hårt för att familjen ska få stanna.

– Familjen mår väldigt, väldigt psykiskt dåligt och vi vet egentligen inte vad vi ska göra nu. Vi håller på att undersöka alla möjligheter som finns. Jag vill inte uttala mig mer om deras situation eftersom de har fullt upp med att bara överleva nu, säger han.

Utvisningsbeslutet som kom var definitivt men trots det har Lennart Nilsson inte helt och hållet givit upp hoppet om familjen Berisha än.

– För närvarande har vi ingenting nytt att berätta förutom att processen pågår och att vi igår skickade in papper för att överklaga.

Enligt Lennart Nilsson kan beslutet om utvisning inte överklagas, men vad man däremot kan göra är att överklaga beslutet att inte ge familjen resning och pröva domen på nytt. Det har man gjort nu, tillsammans med en advokat som han inte vill namnge.

– Vi har en ny advokat som just nu vill jobba i det tysta och inte synas offentligt. Det handlar om en välkänd advokat som erbjudit sig att arbeta för att hjälpa familjen Berisha, säger Lennart Nilsson.

Man hade till och med den sista juli på sig att skicka in överklagan. Nu är papprena inne och man har samtidigt begärt uppskov till den 16 augusti, vilket Lennart Nilsson säger att man troligen kommer få.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!