Horsky aktuell för rivalen: "Har pratat med klubben"

Förre VH-tränaren Phil Horsky kan ta över tränarposten i ärkerivalen Tranås AIF kommande säsong. "Jag kan bekräfta att TAIF är en av klubbarna jag har pratat med", säger Horsky.

Phil Horsky bekräftar att han varit i kontakt med Tranås AIF.

Phil Horsky bekräftar att han varit i kontakt med Tranås AIF.

Foto: Arkiv

Ishockey2021-05-10 16:00

Under måndagen kom uppgifter om att Phil Horskys nya klubb i höst skulle kunna bli Tranås AIF. Horsky själv är fåordig i sina kommentarer, men bekräftar att han haft kontakt med TAIF:s klubbchef Stefan Fransson.

– Det finns egentligen inte så mycket att kommentera om det. Jag har pratat med flera klubbar och jag kan säga att Tranås är en av dem. De söker ny tränare och jag känner Stefan Fransson väl sedan gammalt, säger Phil Horsky.

Hur ser du på att att ta över en klubb som är seriekonkurrent till Vimmerby Hockey generellt?

– Det skulle inte vara några konstigheter för mig.

Tranås klubbchef Stefan Fransson berättar att man kommit en bit på vägen när det gäller rekrytering av ny tränare och att Phil Horsky är ett namn som funnits med i diskussionen.

– Vi är ett av få lag i den södra serien som inte har gjort klart med tränare än. Processen är på väg mot ett slut och det känns som att vi snart är framme vid ett beslut. Phil Horsky är en duktig tränare och ett namn som kan vara aktuellt för oss, säger Stefan Fransson.

Under måndagen ryktades även VH-backen Oskar Lindgren vara aktuell för Tranås. 

– Det kan jag varken bekräfta eller dementera, säger Stefan Fransson som berättar att TAIF har betydligt högre ambitioner till kommande säsong.

– Förra säsongen är bara att glömma. Framtiden ser ljusare ut och jag är övertygad om att vi kan lyckas ta oss tillbaka och slåss i toppen där vi hör hemma.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!