Horsky inför kvartsfinalen: "Vi har en bra känsla"

"Vi är redo, vi har respekt för dem – och vi har chans mot dem". Det säger VH-tränaren Phil Horsky efter att det blev klart att Troja/Ljungby väntar i kvartsfinalen. Ett Troja, som både han och Vimmerby har många bra minnen ifrån i tidigare möten.

För Phil Horsky och Vimmerby Hockey väntar nu Troja/Ljungby i kvartsfinalen.

För Phil Horsky och Vimmerby Hockey väntar nu Troja/Ljungby i kvartsfinalen.

Foto: Jonatan Häggström Wedding

Ishockey2021-04-04 12:05

Boden valde Mariestad. Nybro tog Visby. Hudiksvalls val föll på Östersund. 

Då var det bara två lag kvar. Vimmerby och Troja/Ljungby. 

På tisdag smäller det i den första av två eller tre matcher – i Ljungby. 

– Det blir en riktigt rolig utmaning för oss. Jag förväntar mig en tuff matchserie mot Troja. Vi känner varandra som lag väldigt väl, säger Phil Horsky. 

Dina tankar om Troja?

– De har satsat hårt och är alltid en klubb med allsvenska ambitioner. Det är ett skickligt lag, som lyckades mindre bra i Allettan. Nu har de kommit igång. Vi är underdogs mot Troja, anser VH-tränaren. 

Detta trots att Vimmerby vann de båda matcherna i Allettan – och att VH under Phil Horskys ledning har plusstatistik mot just Troja de senaste säsongerna. I playoff två för två år sedan vann till exempel VH en knallhård matchserie i två raka matcher, där båda mötena slutade 2–1 till Vimmerby.

– Vi har en bra känsla när vi går in till de här matcherna och vet att vi har vunnit mot dem både hemma och borta, men att vi vann mot dem i Allettan har ingen större betydelse nu. Det är nya förutsättningar som gäller. 

Vimmerby tog sig till kvarten via två raka triumfer mot Mörrum. 

Finns det något i spelet mot Troja du vill förbättra jämfört med senast mot Mörrum?

– Jag vill absolut att vi höjer oss. Vi spelade med handbromsen i lite för mycket i vissa situationer. Vi funderade för mycket. Jag vill att vi släpper på tyglarna. Visst, vi gjorde jobbet mot Mörrum i fredags, vi slet och kämpade och då ger man sig själva alltid chans till att vinna, men det kommer att krävas mer mot Troja. 

Laget tränade i söndags morse och tränar även under måndagen.

– Vi hade en jättebra träning i förmiddags (söndag). Det var stora leenden på läpparna och mycket energi. 

Det kommer också garanterat att krävas för att besegra Troja/Ljungby. I potten ligger en plats i kvalserien till Allsvenskan. 

Horsky räknar med full trupp i tisdagens match. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!