Horsky: "Nu är vi jagade och måste vara ännu bättre"

Åtta raka segermatcher – och fem av dem på bortais. På lördag siktar Vimmerby Hockey på en ny, i Jössarinken. "Nu är vi det jagade laget och måste vara ännu bättre", säger VH-tränaren Phil Horsky inför Mörrumsmatchen.

På lördag är det dags för ny tvekamp mellan Mörrum och Vimmerby. Båda lagen kommer med varsin storseger i ryggen.

På lördag är det dags för ny tvekamp mellan Mörrum och Vimmerby. Båda lagen kommer med varsin storseger i ryggen.

Foto: Torbjörn Allvin

Ishockey2021-02-26 17:30

Ni vet säkert att Vimmerby Hockey närmast krossade Visby/Roma borta i onsdags med 7–2. 

Helgens motståndare från Mörrum vann med ännu (!) större marginal i sitt bortamöte. De satte sig i bussen på väg hem från Skövde med en 9–1-viktoria i ryggen. 

Alltså: det är två lag i strålande slag som möts.

Ni har fem raka segrar borta. Förklara hur det är möjligt?

– Det är lite ovanligt att vinna så många matcher på bortaplan, men det finns inga ursäkter för att man har en lång bussresa och att det skulle påverka prestationen. Jag tycker att vi gör rätt saker. Som coacher lägger vi ner ett hårt arbete för att förbereda laget så bra vi kan, men det är killarna där ute på isen som gör jobbet, säger Horsky och lyfter fram lagets bredd:

– Det är den som gör skillnaden. Det finns ingen hos oss som har en vad jag kan kalla "förstalines-attityd", utan alla tar jobbet och gör vad som krävs. I match efter match. Andra lag har kanske en kedja som gör skillnad, men får de inte spelet att funka så kan de få problem.  

VH-tränaren nämner också den mentala styrka som finns i laget – och den fysiska kapaciteten. 

– Nu i slutet på säsongen börjar många bli slitna och trötta. Jag märker inget sånt hos oss. Vi har den fysiska förmågan, vi bara kör och har så mycket fart i det vi gör. 

Hur går dina tankar kring Mörrum?

– Jag tycker att de är ännu bättre nu än vad de var i grundserien. Många tycker att de skrällde i grundserien, men det tycker inte jag. Det är bara att titta på kvaliteten som finns i laget. De har spetsiga forwards och en bra backsida. Marcus Paulsson är riktigt vass och har steppat upp ännu mer sista månaden. 

Horsky menar att det ställs ännu högre krav på VH nu efter alla vinster. 

– Mörrum vet att vi har åtta raka segrar och de vill sätta stopp för den sviten. Vi måste förstå att vi är där uppe i toppen nu och att vi är det jagade laget. Det betyder att vi måste förbereda oss ännu mer än tidigare och vara ännu bättre. 

Efter bortatrippen på Gotland var det träningsfritt för laget i torsdags, men på fredagsmenyn stod ett lättare träningspass. 

Blir det några förändringar i truppen jämfört med Visby-matchen?

– Nej, om inget händer så kör vi med samma spelare, där Gustav Jansson blir 13:e forward. 

Följ vår liverapportering från matchen på www.vimmerbytidning.se

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!