Hotet mot VH – sylvassa PP-spelet: "De är ruskigt bra"

Vimmerby Hockey har fått en skön start på Allettan-äventyret. På onsdag väntar dock ett tippat topplag på bortais: Huddinge, som hade över 40 procents effektivitet i powerplay i den östra grundserien. "Med bra strukturerat spel så behöver vi inte ta några utvisningar", säger VH-tränaren Phil Horsky.

Phil Horsky, tränare i Vimmerby Hockey, är medveten om det stora hotet hos Huddinge: Powerplay-spelet.

Phil Horsky, tränare i Vimmerby Hockey, är medveten om det stora hotet hos Huddinge: Powerplay-spelet.

Foto: Michael Nordin

Ishockey2021-01-12 20:00

Premiären mot Skövde blev tuffare än den kanske borde ha blivit, men Vimmerby Hockey vann till slut med 2–1 och tog tre poäng. Nu är siktet inställt på den på förhand svåra bortamatchen i Huddinge. VH och Huddinge möttes för övrigt i Play Off 2 förra säsongen och där drog Vimmerby det längsta strået. 

Nu väntar ett nytt möte – och ett ganska nytt Huddinge.

– De är mer strukturerade och har en lite mer defensiv tanke nu. De är lite bättre över hela banan, menar VH:s tränare Phil Horsky. 

Han och laget måste också vara extra noggranna när det kommer till spel i numerärt underläge. Huddinge hade nämligen 41.12 procents effektivitet i powerplay under grundserien. Och i sin Allettan-premiär mot Mörrum (förlust 4–3 efter straffar) kom två av tre mål i just PP. 

– De är ruskigt bra i PP. Disciplinen blir givetvis viktig för oss, men där tycker jag att vi alltid varit bra och vi toppade ju fair play-ligan i grundserien. Med bra strukturerat spel så behöver vi inte ta några utvisningar, säger Horsky. 

VH saknar fortfarande Max Popovic. Oscar Gustafsson, som är tillbaka från sin skada och som tränade fullt ut under tisdagen, kan möjligtvis medverka. Josh Brittain, det kanadensiska nyförvärvet, kommer också att finnas med i laget, förutsatt att klubben får ett positivt besked från Migrationsverket.

Sporten direktrapporterar onsdagens match på www.vimmerbytidning.se. Nedsläpp är klockan 19:00!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!