Huddinges vassa powerplay sänkte Vimmerby Hockey

När lagen möttes i vårens playoff-spel vann Vimmerby Hockey efter stor dramatik. Nu fick Huddinge revansch. Onsdagens match i Björkängshallen slutade 2–1.

Vimmerby Hockey föll borta mot Huddinge IK.

Ishockey2021-01-13 21:07

Om det var en sak VH skulle akta sig för i bortamatchen mot Huddinge så var det att dra på sig utvisningar. Huddinges imponerande facit i powerplay vittnade på förhand om att det kunde smälla just där.

Det tog bara 23 sekunder. Sen hade VH dragit på sig sin första utvisning. Men ett fint försvarsspel stoppade Huddinge, och kort efter att VH blivit fulltaliga så snappade Mattias Wigley – som för övrigt har Huddinge som moderklubb – upp en lös puck och smällde in den bakom Eltonius i hemmamålet.

Huddinges tryck avtog och istället tog Vimmerby över mer och mer. Spelet jämnade ut sig i mitten av perioden och trots att hemmalaget fick ännu ett powerplay så gjorde VH det mesta rätt. Ledningen bevakades hela vägen in till periodpausen.

Den ledningen skulle också stå sig långt, långt in på den andra perioden. Trots ett massivt hemmatryck så fick Huddinge inte hål på Gustav Bågenvik i VH-målet, som gjorde sin andra match för säsongen. Vimmerby gjorde överlag en svag period anfallsmässigt, men låg rätt i positionerna defensivt. Med drygt en minut kvar att spela drog Pelle Ström på sig en onödig utvisning, efter en puck out. Och det skulle bli tredje gången gillt för Huddinge.

Med 13 sekunder kvar av perioden fick den före detta VH-spelaren Björn Jonason en fin passning mot sig och tryckte av direkt. Pucken letade sig in mellan Bågenviks ben och 1–1 var ett faktum. Skotten efter 40 minuters spel var 33–17.

Drygt fem minuter in i den tredje perioden tog Huddinge ledningen med 2–1. Återigen var det ett powerplay-mål (Simon Wassberg). Efter det hade Vimmerby ett antal kvitteringslägen, men det blev inte några fler mål. Huddinge höll ut och tog sin första seger i Allettan.

Redan på fredag kväll spelas den tredje omgången. Då har Vimmerby hemmamatch mot Mariestad.

Huddinge-VH 2–1

Målen: 0–1 (03:36) Mattias Wigley (Johan Schreiber), 1–1 (39:47) Björn Jonasson (spel 5 mot 4), 2–1 (45:41) Simon Wassberg (Spel 5 mot 4).

Skotten: 43-23