Hultsfredsbo döms för grov våldtäkt mot barn

Mannens handlande orsakade så omfattande skador hos barnet att en operation blev nödvändig. Nu döms han till åtta års fängelse för grov våldtäkt mot barn i två fall.

En man i 35-årsåldern från Hultsfred döms till åtta års fängelse för två tall av grov våldtäkt mot barn.

En man i 35-årsåldern från Hultsfred döms till åtta års fängelse för två tall av grov våldtäkt mot barn.

Foto: TT

Hultsfred2021-04-22 12:41

Tingsrätten i Kalmar dömer mannen, som är i 35-årsåldern, till ett långt fängelsestraff för gärningen. De gärningar han döms för har ett mycket högt straffvärde konstaterar rätten, minimumstraffet är fängelse i fem år. I just det här fallet ser rätten att det samlade straffvärdet är åtta år.

Rätten delade också åklagarens uppfattning, att mannen visat särskild hänsynslöshet och råhet genom att utnyttja barnets försvarslöshet och låga ålder, och att han gjort det i en miljö där barnet ska känna trygghet. Och ändå genom sina gärningar tillfogat barnet allvarliga skador.

Händelserna inträffade på en adress i Hultsfreds kommun i slutet av förra året och början av detta året. Resultatet blev att barnet tillfogades allvarliga skador. Vid andra tillfället upptäcktes också äldre skador som börjat läka till.

I ett försök att skyla över gärningen hävdade mannen inledningsvis att barnet snavat över en plastback och skadat sig. Men på grund av den kraftiga blödningen, fördes barnet till sjukhus där den verkliga anledningen avslöjades. Mannens egna förklaringar sätter sätten ingen tilltro till.

Själv har mannen, som tidigare är ostraffad, förnekat gärningarna. Men han döms alltså mot sitt nekande till åtta års fängelse. Han dömdes också att betala ett skadestånd till barnet, på 286 179 kronor. Han ska också betala en avgift till Brottsofferjouren.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!