Hur svårt kan det vara att läsa på skyltarna?

Det körs alldeles för fort på Tunavägen, menar insändarskribenten som förundras över hur få som håller hastighetsbegränsningarna. "Vi har bett kommunen om hjälp med portabel fartkamera, fartgupp och liknande flera gånger, men fått nej".

Vimmerby 9 juni 2021 07:45
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

När man, påtvingat, behöver lite mer tid för att ta sig fram– då ser man mer. Min undran är: hur många är läskunniga när de kör bil? Körkort, fick ni det i flingpaketet en gång i tiden? När jag häromdagen var på väg att ta mig över gatan till Gästgivarehagen, med kryckor, kommer en bilförare och brassar rakt förbi, i alldeles för hög hastighet. Hon såg mig inte överhuvudtaget!

För oss som bor i Älåkra-Hamra-Hästmosshult-området är Tunavägen det största problemet. Uppsatta skyltar visar 30 km/tim från ena hållet, 50 km/tim från andra hållet. Men då försvinner läskunnigheten, helt plötsligt. Tidigare mätning visar att 90 procent kör över 85 km/tim. Här finns utfart från bostadsområden och barn som behöver gå över vägen.

Det är också få som använder blinkers, sak samma oavsett om det är yrkeschaufförer eller mammor med barn i bilen. Blir så less på detta. Hur svårt är det, för vår säkerhet, och för din egen?

Vi har bett kommunen om hjälp med portabel fartkamera, fartgupp och liknande flera gånger, som man fått på andra platser i Vimmerby, men fått nej. Detta är inte ok. 

Ann-Marie Klerebladh, Vimmerby

Ämnen du kan följa