Hustvist spårade ur – Ydreman åtalas för elva brott

En mångårig hustvist spårade ur och en man i 75-årsåldern, hemmahörande i Ydre, åtalas nu för en rad olika brott. Allt från urkundsförfalskning till misshandel och olaga hot.

En man i 75-årsåldern, hemmahörande i Ydre, åtalas för inte mindre än elva brott vid Linköpings tingsrätt. Bland rubriceringar återfinns misshandel, rattfylleri och urkundsförfalskning.

En man i 75-årsåldern, hemmahörande i Ydre, åtalas för inte mindre än elva brott vid Linköpings tingsrätt. Bland rubriceringar återfinns misshandel, rattfylleri och urkundsförfalskning.

Foto: TT/Julia Djerf/Åke Karlsson/bildmontage

Ydre2021-06-17 22:00

Turerna, som har lett fram till inte mindre än elva åtalspunkter, grundar sig i en skilsmässa mellan målsägaren, en kvinna i 75-årsåldern, och den tilltalade mannen. Enligt äktenskapsförorden parterna emellan rådde ingen giftorättsgemenskap vilket har gjort att en hustvist uppstått. Mannen har sedan skilsmässan, trots flera uppmaningar om att flytta, bott kvar i huset utan att ha rätt till det.

I juni förra året vräktes han från fastigheten men återvände och bytte dessutom ut låsanordningen på ytterdörrarna. I en ansökan om lagfart hos Lantmäteriet använde han sig av ett misstänkt förfalskat köpebrev. Efter dessa incidenter beslutade åklagarkammaren, under hösten 2020, om kontaktförbud och den tilltalade mannen förbjöds att besöka eller på annat sätt kontakta sin tidigare partner. Kontaktförbudet bröts sedan av mannen vid minst fem tillfällen. För allt detta åtalas han bland annat för urkundsförfalskning, ofredande, olaga intrång och egenmäktigt förfarande.

Vid ett annat tillfälle har den tilltalade mannen stött på målsägarens väninnor när de hjälpte henne att packa och frakta bort gods från fastigheten. En hotfull situation ska då ha uppstått där mannen, med handflatan, slagit en av kvinnorna i ansiktet och dessutom uttalat orden "jag kan slå dig lite till". Utöver allt detta åtalas han för rattfylleri då han kört lastbil med drygt 0,6 promille alkohol i blodet.

Målet avgörs vid Linköpings tingsrätt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!