I väntan på seriestart: "Trögt vissa dagar"

Det känns trögt vissa dagar och det kan vara svårt att se målet med träningen när man inte vet om och när det blir matcher. Det känner några av spelarna i de lokala lagen i damernas division två.

Vimmerbys Julia Wirsén och Frödinges Hanna Nilsson delar med sig om sina tankar kring väntan på att fotbollssäsongen ska dra igång på allvar.

Vimmerbys Julia Wirsén och Frödinges Hanna Nilsson delar med sig om sina tankar kring väntan på att fotbollssäsongen ska dra igång på allvar.

Foto: Arkiv

Fotboll2021-05-11 19:30

Vi har ställt tre frågor till spelare i Vimmerby IF och Frödinge/Brantestad SK som ser ut att få ägna sig åt försäsongsträning ett tag till innan seriespelet kan komma igång.

1. Hur har försäsongen i pandemitider varit? 

2. Har ovissheten fått dig att överväga att lägga av?

3. Hur känns det att det sannolikt inte blir seriespel i maj?

Julia Wirsén, Vimmerby IF:

1. – Det har varit en lång försäsong och även om det har känts trögt vissa dagar har det ändå varit helt okej. Det jobbigaste har varit att inte veta när serierna ska komma igång.

2. – Nej, så långt har det inte gått. När man väl är på träningen så är det ändå kul. Under de senaste passen har det känts som att intensiteten höjts och det börjar bli lite mer matchlikt. 

3. – Jag tror alla förväntar sig att det kommer bli enkelserie. Personligen hade jag inte haft något emot att spela fram i november om det hjälpt för att bli dubbelmöten, men det viktigaste är ändå att vi kommer igång någon gång.

Hanna Nilsson, Frödinge/Brantestad SK:

1. – Jag känner fortfarande att det är kul med fotboll och att det är roligt att träna. Det som har varit lite tufft är att utan matcher har det varit svårt att se målet med träningen.

2. – Jag har inte haft några problem med motivationen så jag har aldrig tänkt den tanken.

3. – Det skulle vara tråkigt med färre matcher, men sett ur ett större perspektiv är det klokast att vänta och köra enkelmöten som ifjol.

Julia Wirsén, Vimmerby IF.
Julia Wirsén, Vimmerby IF.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!